Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Με στόχο την επιστροφή στην κορυφή

Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού στοχεύει στη φετινή αγωνιστική σεζόν να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή των εγχώριων διοργανώσεων. Ο τεχνικός της ομάδας, Ρομπέρτο Πιάτσα έχει αναλάβει αυτό το έργο με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στο σωστό δρόμο.
Χαρακτηριστικά, ο Θρύλος βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Κηφισιά και τον Φοίνικα Σύρου, έχοντας 27 βαθμούς και απολογισμό 9 νίκες σε 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Volleyleague.
Σημαντικό στοιχείο, είναι πως από τις 9 συνολικά νίκες του, οι 7 έχουν έρθει με 3-0 σετ, έναν αγώνα έχει κερδίσει με 3-1, ενώ στο τάι μπρέικ έχει πάρει μια νίκη και μια ήττα. Η δεύτερη ήττα έχει έρθει με 3-1 σετ.
Αναφορικά με την Ευρώπη, η ομάδα του Πιάτσα έχει πάρει ήδη την πρόκρισή της στους «8» του CEV Cup, αποκλείοντας την Πάρνου από τη Φιλανδία και τη Κραϊόβα από τη Ρουμανία. Επόμενος αντίπαλος, είναι η αρκετά δυνατή Σουγκρούτ από τη Ρωσία.
Κορυφαίος παίκτης στο επιθετικό κομμάτι, είναι ο Έρμανς Έγκλισκαλνς. Σε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 177 πόντους, δηλαδή 17,7 ανά αγώνα μέσο όρο. Δεύτερος είναι ο Μπόζινταρ Τσουκ με 134 πόντους σε ίδιο αριθμό συμμετοχών. Ο Σέρβος ακραίος έχει μέσο όρο ανά παιχνίδι 13,4 πόντους.
Στη λίστα με τις υποδοχές, κορυφαίος είναι ο λίμπερο της ομάδας Κώστας Ταμπουρατζής με μέσο όρο 61,3% υποδοχές, ενώ δεύτερος είναι ο Μενέλαος Κοκκινάκης με 57%. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ταμπουρατζής είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος. Ο Μπόζινταρ τσουκ έχει 22 μπλοκ έναντι 21 του Αντρέι Σπίνου, ο οποίος ωστόσο είναι ο πιο αποτελεσματικός από τους κεντρικούς του Θρύλου στην επίθεση με 61,9% ποσοστό.
Σχετικά με την τριάδα των ακραίων, πιο αποτελεσματικός από τους Τσουκ, Κοκκινάκη και Όγκουρτσακ, πιο αποτελεσματικός είναι ο Σλοβένος με 52,4% ποσοτό, έναντι 52,2% του Τσουκ και 46,3% του Κοκκινάκη. Τέλος, στους άσους πρώτος είναι ο Έγκλισκαλνς με 23, με δεύτερο τον Όγκουρτσακ με 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια: