Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Υπόκλιση στον Θρύλο!

Πλήρης αποδοχή και αναγνώριση στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα του Top 16 από τους Ισπανούς. Το τόνισαν ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του μετά το παιχνίδι στο Φάληρο, το έγραψαν και τα ισπανικά μίντια τα οποία επεφύλασσαν διθυραμβικά σχόλια για τους «ερυθρόλευκους» μετά την εμφατική τους νίκη.
ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΑ
Η καταλανική «El Mundo Deportivo», λοιπόν, σημειώνει στον τίτλο της «74-62: Η Μπαρτσελόνα δεν πέρασε το τεστ φυσικής κατάστασης απέναντι στον Ολυμπιακό», καταδεικνύοντας εμφανώς την ταχύτητα, την ενέργεια και το πάθος των Πειραιωτών σε σύγκριση με τους «μπλαουγκράνα» για να συμπληρώσει στη συνέχεια στον υπότιτλό της: «Δύο ημέρες αφού νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε καθαρά από την άμυνα της ελληνικής ομάδας στην έναρξη του Top 16».
Η έτερη καταλανική και πιο… βαμμένη, η «Sport», στάθηκε στην απόδοση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ αναφέροντας ότι «χωρίς φλόγα η Μπάρτσα, ξεκίνησε με ήττα από τον Ολυμπιακό».
ΤΑ ΜΑΔΡΙΛΕΝΙΚΑ
Τα μαδριλένικα Μέσα τώρα, είχαν έναν λόγο -ελέω αντιπαλότητας- περισσότερο να πανηγυρίζουν.
Η «Marca», κορυφαία ισπανική εφημερίδα και εκ των πλέον έγκυρων στην Ευρώπη, στην ηλεκτρονική της μορφή ανέφερε: «Η ένταση του Ολυμπιακού λύγισε την Μπαρτσελόνα», για να συμπληρώσει στη συνέχεια τονίζοντας: «Η μαεστρική καθοδήγηση του Σπανούλη και η εκτέλεση του Χάκετ επέφεραν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό. Μια Μπαρτσελόνα που δεν έβαζε καλάθι με τίποτα».
Ιδιαίτερα σκληρή η «Marca», πιο διαλλακτική η έτερη μαδριλένικη «As» που ανέφερε με τη σειρά της: «Ο Σπανούλης λύγισε την Μπάρτσα, μόλις 48 ώρες μετά το clasico», για να συμπληρώσει υπερθεματίζοντας: «Ο Ελληνας παίκτης σημείωσε 11 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη. Ο Τόμιτς (17 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης) ήταν ο καλύτερος για τους μπλαουγκράνα».
BARCELONA BC
Η επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα αναφέρει στον τίτλο της «Ηττα στην Αθήνα για την Μπαρτσελόνα» για να συμπληρώσει: «Η έλλειψη ακρίβειας επέφερε την ήττα για την Μπαρτσελόνα την 1η αγωνιστική του Top 16, παρά την καλή επίδοση του Αντε Τόμιτς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: