Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Με ρεκόρ τριπόντων ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σημείωσε 15 τρίποντα στην αναμέτρηση με τον Αρκαδικό και ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.
Αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του…
Αν ένα στοιχείο έκανε ευκολότερο το έργο του Ολυμπιακού σήμερα, αυτό ήταν τα τρίποντα με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν 45 από τους 103 πόντους του πίσω από τα 6,75μ και με εξαιρετικό ποσοστό.
Έχοντας 15 εύστοχες προσπάθειες μάλιστα, ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Από 15 τρίποντα είχαν ακόμη ο Απόλλων Carna κόντρα στον Παναθηναϊκό στην 5η και ο Κολοσσός H Hotels εκτός έδρας με την Καβάλα στη 10η αγωνιστική.
*Το ρεκόρ αυτό παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία από το ποσοστό ευστοχίας με το οποίο συνοδεύεται αφού οι πρωταθλητές σούταραν με 40% (15/37).
*Όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν συνολικά εύστοχη σήμερα στην Τρίπολη και το 73,53% που είχε στα δίποντα το πιστοποιεί. Είχε 25/34 σε μία από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις. Καλύτερη όλων ωστόσο παραμένει εκείνη του 74,19% που είχαν ο Αρκαδικός στη 12η και το Ρέθυμνο Cretan Kings στη 15η αγωνιστική με τα ίδια μάλιστα σουτ (23/31).
*Πάντως για τον φετινό Ολυμπιακό αυτό το 73,53% αποτελεί ρεκόρ περιόδου καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στον Αρκαδικό (21/29 και 72,41%).
*Τις 31 ασίστ έφτασε σήμερα ο Ολυμπιακός, επίδοση που είναι η καλύτερη του στη φετινή περίοδο μακριά από το ΣΕΦ. Η προηγούμενη είναι εκείνη των 24 ασίστ κόντρα στην Καβάλα ενώ κορυφαία όλων παραμένει εκείνη των 32 ασίστ που είχε εντός έδρας με το Λαύριο.
*Στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι έμειναν για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα χωρίς τάπα.
*Στατιστικά το σημερινό ήταν το καλύτερο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού, με βάση το σύστημα ranking στο οποίο είχε 141 βαθμούς. Το προηγούμενο ήταν εκείνο στα Τρίκαλα στο οποίο είχε 116 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: