Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο πρόεδρος των ρεκόρ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την προεδρία της κορυφαίας ομάδας στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2010, λίγο πριν την εκκίνηση της σεζόν 2010-11 δηλαδή και έχοντας κατακτήσει έξι σερί τίτλους, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει μείνει μόνο αυτό στις μνήμες όλων, αλλά το γεγονός πως σχεδόν κάθε σεζόν γίνεται και ένα ρεκόρ είτε του Ολυμπιακού είτε του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τον ίδιο τον Θρύλο βέβαια.
Το 2010-11 λοιπόν, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στους τίτλους, μόλις στην πρώτη σεζόν του Βαγγέλη Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο της ομάδας, έχοντας μόνο νίκες στον Ναό. Με 15 νίκες σε 15 αγώνες ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον Θρύλο, που έκανε το απόλυτο για πρώτη φορά στην ιστορία του εντός έδρας, ισοφαρίζοντας τα ρεκόρ που είχαν ο Άρης με την ΑΕΚ. Και η συνέχεια είναι ακόμα πιο συγκλονιστική.
Την επόμενη σεζόν η ομαδάρα έπαιξε ακόμα καλύτερη μπάλα και μπόρεσε να φτάσει στους «16» του Europa League, ενώ πήρε τον τίτλο με επτά πόντους διαφορά από τον ΠΑΟ, ευρισκόμενη σε μια φάση πίσω κατά πέντε. Το 2012-13, ο πρόεδρος έκανε κι άλλο ρεκόρ με την ομάδα που έχει αναλάβει. Ο Θρύλος τελείωσε αήττητος εκτός έδρας μία σεζόν, κάτι που δεν το είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν ο σύλλογος.
Την επόμενη σεζόν, το 2013-14, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη έως τώρα διαφορά πρώτης ομάδας από τον δεύτερο. Ο Θρύλος τερμάτισε με 86 πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 69. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει από τότε το καλύτερο ρεκόρ εκκίνησης σε ένα πρωτάθλημα με 24 νίκες και δύο ισοπαλίες, παίρνοντας το ρεκόρ από τον ΠΑΟ, που τη δεκαετία του '60 είχε 23 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Όσον αφορά στο 2014-15, με τον πέμπτο σερί τίτλο του, έσπασε το ρεκόρ που είχε ο μεγάλος Σταύρος Νταϊφάς με τέσσερα στα τέσσερα από τότε που ανέλαβε (1980-83).
Και φέτος, η ομάδα «έσπασε» το ρεκόρ του Μπούκοβι (με το 11 στα 11) από την αρχή της σεζόν (ο Ολυμπιακός έκανε 17 στα 17), σπάζοντας παράλληλα και το ρεκόρ συνεχόμενων νικών με 16 στα 16 που το είχε ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 2005-06. Πλέον, με σχεδόν κάθε σεζόν του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Θρύλο να γίνεται ρεκόρ, οι Πειραιώτες είναι ήδη 18 πόντους μπροστά από την ΑΕΚ και μπορούν έως το τέλος της περιόδου να τη διατηρήσουν σε αυτό το επίπεδο και να κάνουν νέο ρεκόρ διαφοράς από τον δεύτερο.
Γιατί όπως έχει γραφτεί στο παρελθόν, πάντα υπάρχει κίνητρο για αυτή την ομάδα.
Πρόεδρος των ρεκόρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με τη βούλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: