Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμοι για Ρίο

Εκτός από τον μεγάλο αριθμό των αθλητών που θα έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημαντικό είναι το νούμερο εκείνων που διεκδικούν την πρόκριση.  Από τον ερχόμενο μήνα κορυφώνονται οι προσπάθειες των 29 συνολικά Ελλήνων αθλητών του Ολυμπιακού που θα παλέψουν για τη σπουδαία αυτή διάκριση. Μια προσπάθεια που χρονικά εκτείνεται σε ορίζοντα τριών μηνών αφού μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει διαμορφωθεί οριστικά ο πίνακας των τελικών συμμετοχών με τις οποίες θα ταξιδέψει η ελληνική αποστολή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Από έξι διαφορετικά αθλήματα προέρχονται οι 29 έλληνες αθλητές του Ολυμπιακού που δουλεύουν πολύ σκληρά αυτή την περίοδο με σκοπό να δώσουν το παρών στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Συγκεκριμένα από την Κολύμβηση, το Στίβο, το Πόλο Γυναικών, το Πινγκ Πονγκ την Ξιφασκία και την Πυγμαχία. Στη συνέχεια ακολουθεί αναλυτικά η καταγραφή των 29 Ελλήνων αθλητών που θα διεκδικήσουν την πρόκριση και οι διοργανώσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος.
KΟΛΥΜΒΗΣΗ (10 αθλητές-αθλήτριες): Οι Απόστολος Χρήστος, Χρήστος Κατραντζής, Αντώνης Φωκαϊδης, Μαριάννα Λυμπερτά, Θεοδώρα Γιαρένη, Αφροδίτη Γιαρένη, Kώστας Μαρκόζης, Ρωμανός Αλυφαντής, Μάρθα Μάτσα, Αγγελική Μαυραντζά θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Ρίο μέσω:
* Χειμερινοί Αγώνες Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθούν 4-5-6 Μαρτίου στο Ο.Α.Κ.Α..
* Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 12 Μαΐου.
* Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών 10-12 Ιουνίου (δεν έχει οριστεί ο τόπος διεξαγωγής)
* Αναμένεται ο ορισμός της παρουσίας τους (που θα προκύψει από συνεννόηση με την ομοσπονδία) σε ορισμένα Ευρωπαϊκά Μeeting.
* Διεθνές Meeting Ακρόπολης στις 6-8 Μαΐου.
ΣΤΙΒΟΣ (8 αθλητές-αθλήτριες): Οι αθλητές  Δημήτρης Πατσουκάκης (Επί κοντώ), Παναγιώτης Τριβυζάς (4Χ100), Πέτρος Κυριακίδης (4Χ40),  Ανδριάνα Φέρρα (4Χ100), Κώστας Μουρατίδης (4Χ400),  Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Μαραθώνιος),  θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Ρίο μέσω των Προολυμπιακών μίτινγκ που έχουν ανακοινωθεί.
* 18-19/ 06 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, Πάτρα
* 25-26/06 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ, Βελένιε (Σλοβενία)
* 6-10/07 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Άμστερνταμ (Ολλανδία).
* Ο Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν) και η Νίκη Πανέττα (τριπλούν) επειδή έχουν αγωνιστεί ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να επαναλάβουν το ρεκόρ της ΙΑΑF για να μπορέσουν να βρεθούν και πάλι στην ίδια διοργάνωση. Είναι οι δυο μοναδικοί που έχουν αυτό το δικαίωμα και θα χρειαστεί να το επικυρώσουν, οι υπόλοιποι πρέπει  να πιάσουν τα όρια.
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (6 αθλήτριες): Η Εθνική πόλο Γυναικών στην οποία αγωνίζονται οι Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χρυσή Διαμαντοπούλου θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες μέσω:
* Προολυμπιακού Τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία στις 21-28  Μαρτίου.
ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ (3 αθλητές-αθλήτριες): Οι αθλητές Κώστας Παπαγεωργίου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Ρίο μέσω:
* Προολυμπιακό Τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 4-9 Απριλίου.
* Αναμένεται ο ορισμός της παρουσίας τους σε μια τουλάχιστον διοργάνωση.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ (1 αθλητής): Ο Γιώργος Τσουρούτας θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Ρίο μέσω:
* Προολυμπιακού Τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Πράγα στις 16 Απριλίου.
ΠΥΓΜΑΧΙΑ (1 αθλήτρια): Η Αντωνία Παπουτσάκη θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Ρίο μέσω:
* Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Τουρκία στις 7-19 Απριλίου.
* Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Καζακστάν στις 15-25 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: