Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ρεκόρ πρωταθλημάτων ο Μαρινάκης

O Oλυμπιακός κατέκτησε την Κυριακή (28/02) και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, το οποίο είναι το έκτο συνεχόμενο της ομάδας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του Θρύλου, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.
Ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ σε έξι χρόνια μετράει ισάριθμα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και έχει καταφέρει ήδη να ξεπεράσει σε τίτλους από την εκκίνηση της θητείας του, όλους τους προηγούμενους προέδρους του συλλόγου.
Πίσω από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη λίστα με τους προέδρους με τα περισσότερα συνεχόμενα πρωταθλήματα από την ανάληψη των ηνίων του Θρύλου, ήταν ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, ο οποίος είχε 5+1 τίτλους τη δεκαετία του 50’, με το πρωτάθλημα της σεζόν 1953-54 να μην έχει διευκρινιστεί αν είχε κατακτηθεί πριν ή μετά την αλλαγή σκυτάλης από τον Θανάση Μέρμηγκα.
Ακόμα πιο πίσω βρίσκονται ο Σταύρος Νταϊφάς που είχε εκκινήσει τη θητεία του στην προεδρία του Ολυμπιακού με τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε ισάριθμα χρόνια (1980, 1981, 1982, 1983) ενώ ο Νίκος Γουλανδρής μετρούσε τρία (1973, 1974, 1975).
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του, ο Θρύλος έχει κατακτήσει και τρία Κύπελλα Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: