Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Απόψε είναι η βραδιά του Σπανούλη»

Για το ματς του Ολυμπιακού στο "Krylatskoye Sport Palace" απέναντι στην Χίμκι, για τα ατού και τις αδυναμίες των Ρώσων αλλά και το πόσο σημαντικοί αναμένεται να είναι οι Σπανούλης και Παπανικολάου, μίλησε ο Μάνος Μανουσέλης. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τα ατού και τις αδυναμίες της Χίμκι: «Η Χίμκι έχει πολλούς στρατηγούς και λίγους στρατιώτες. Έχει πολύ επιθετικό ταλέντο, αλλά είναι η τρίτη χειρότερη άμυνα, παρότι είναι ψηλά στα κλεψίματα και τις τάπες.
Η Χίμκι έχει τέσσερα γκαρντ που θα μπορούσαν να είναι βασικοί μοχλοί σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρωλίγκα, τον Ράις, τον Σβεντ, τον Ντράγκιτς και τον Κόπονεν. Έχουν και άλλους καλούς σουτέρ, όπως τον Βιάλτσεφ, αλλά δεν έχουν πολλές επιλογές στους ψηλούς.
Υπάρχει μια ανισορροπία, γιατί οι ψηλοί της είναι λίγοι κι όχι του ίδιου υψηλού επιπέδου με τους περιφερειακούς τους. Η Χίμκι υστερεί στη συνοχή και στη συνέπεια.
Το βασικό πρόβλημα αυτών των ομάδων είναι πως πρόκειται για ομάδες οκτώ μηνών. Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, έχει κορμό και συνοχή. Αυτό είναι το πλεονέκτημά του απέναντι σε τέτοιες ομάδες».
Για τη σημασία των Σπανούλη και Παπανικολάου στο αποψινό ματς: «Πιστεύω πως απόψε είναι η βραδιά του Σπανούλη από κάθε άποψη. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και πέραν του Ντράγκιτς δεν υπάρχει άλλος που μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα πόδια. Ο Παπανικολάου είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ο Στρόμπερι μπορεί να παίξει έναν ρόλο, ενώ ο Κώστας μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Σπανούλη. Δεν είναι τυχαίο πως ανέβηκε ταυτόχρονα ο Μάντζαρης, γιατί έχει παίξει χρόνια μαζί με τον Παπανικολάου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: