Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ματς και ρυθμό θέλει ο Καπίνο

Δέχθηκε αυστηρή κριτική ο Στέφανος Καπίνο μετά την εντός έδρας ήττα της Εθνικής από την Ισλανδία. Έτσι είναι, η θέση του τερματοφύλακα έχει ευθύνες και όταν δέχεται γκολ, μπαίνει σε άλλη… ζυγαριά. Πολλοί έσπευσαν να ρίξουν την ευθύνη στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που ωστόσο περιμένει τις επόμενες ευκαιρίες με τους «ερυθρόλευκους» από τον Μάρκο Σίλβα.
Είναι ξεκάθαρο πως ο Καπίνο χρειάζεται ματς. Δεν υπάρχει τερματοφύλακας που να μπήκε να παίξει δύο ματς και να… πέταγε. Ο Καπίνο πρέπει να βρει ρυθμό. Και για να βρει ρυθμό ένας τερματοφύλακας, χρειάζεται να έχει συνεχόμενους αγώνες. Να έχει αυτοπεποίθηση, να ξέρει πως μπορεί να είναι άνετος και να του έχουν εμπιστοσύνη.
Μήπως θέλετε να πάρουμε ένα παράδειγμα; Δείτε τον Ανέστη της ΑΕΚ. Δέχεται ένα αστείο γκολ και έντονη κριτική. Όταν πήρε ματς, όμως, ως βασικός, έδειξε καλά στοιχεία, τα πήγε καλά. Εκεί βέβαια ο Πογιέτ ψήφισε Μπαρόχα στο τέλος, αλλά στον Ολυμπιακό έχουν εμπιστοσύνη στον Καπίνο. Έχουν και θα του το δείξουν. Με πρώτο και καλύτερο τον Σίλβα που ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο Κύπελλο, για το πρωτάθλημα προορίζει βασικό τον διεθνή πορτιέρο.
Κάτι ακόμη. Ο Καπίνο στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης τραυματίστηκε. Έσφιξε δόντια, ήθελε να πάει στην Εθνική. Δεν… κρύφτηκε. Ήταν εκεί. Κι αυτό λέει πολλά σε αυτούς που καταλαβαίνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: