Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δεν "μάσησε" τα λόγια του ο Μάντζαρης

Το βράδυ στη Μόσχα ήταν θλιβερό για τον Ολυμπιακό... Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν τη δεύτερη βαρύτερη ήττα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας τους από τη Χίμκι και όπως όλα δείχνουν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- για πρώτη φορά μετά από δέκα σερί σεζόν δεν θα μπει στην οκτάδα της Euroleague... Η απογοήτευση είναι έκδηλη σε όλους όσοι βρίσκονται στο "στρατόπεδο" των πρωταθλητών Ελλάδας. Έτσι είναι η μοίρα αυτής της ομάδας... Να πρωταγωνιστεί πάντα! Να είναι πάντα στην κορυφή! Να προσπαθεί τουλάχιστον πάντα -και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες- γι' αυτό! Η νίκη είναι "γραμμένη" ανεξίτηλα στο DNA του Ολυμπιακού!
Μοιραία, όταν κάποια στιγμή έρχεται η αποτυχία, άπαντες στεναχωρούνται... Άλλο, όμως, η στεναχώρια, άλλο η απογοήτευση και άλλο η αποδόμηση και η ισοπέδωση των πάντων! Αυτοί οι παίκτες, αυτή η ομάδα, έχουν χαρίσει πολλά στον κόσμο του Θρύλου... Έχουν γράψει "χρυσές σελίδες" στην ιστορία του συλλόγου... Και το σίγουρο είναι ότι θα ξαναγράψουν! Δεν είναι "ξοφλημένη" αυτή η ομάδα... Αυτή η ομάδα, η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία πενταετία-εξαετία, ο Ολυμπιακός, θα ξανασηκωθεί από το καναβάτσο! Και θα ξανακάνει περήφανους τους οπαδούς του! Να είστε σίγουροι...
 Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Βαγγέλη Μάντζαρη... Ενός παίκτη, που έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού σ' Ελλάδα κι Ευρώπη... Ενός παίκτη, που κάποια στιγμή έμεινε εκτός δράσης για μια ολόκληρη σεζόν κι όταν επέστρεψε ήταν ακόμα καλύτερος από πριν! Ο διεθνής γκαρντ δεν "μάσησε" τα λόγια του, μετά το χθεσινό "ναυάγιο" στη Μόσχα. Βγήκε μπροστά και μίλησε για το "αύριο" του μπασκετικού Ολυμπιακού... Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους όλων των συμπαικτών του... Ζήτησε συγγνώμη! Που πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε! Αυτός και οι συμπαίκτες του... Που ο Ολυμπιακός, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει εκτός 8άδας για πρώτη φορά μετά από μια ολόκληρη δεκαετία... Λες και υπάρχει κάποιο... υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την επιτυχία για οποιαδήποτε ομάδα! Λες και δεν παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ... Λες και δεν έχουν δικαίωμα να πετύχουν και οι άλλοι κάποτε, ιδιαίτερα από τη στιγμή που επενδύουν τεράστια ποσά και δημιουργούν ομάδες με υπερτριπλάσια budget απ' αυτό του Ολυμπιακού... Παρ' όλ' αυτά, ο Μάντζαρης ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο του Θρύλου. Και μπράβο του! Μαγκιά του! Τέτοιους παίκτες θέλουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού να βλέπουν με τη φανέλα της ομάδας... «Ηταν μια από τις χειρότερες βραδιές μας. Εκ μέρους των συμπαικτών μου θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη για την εμφάνισή μας. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ήταν απαράδεκτη η εικόνα μας... Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποτύχαμε στην Ευρώπη. Είμαστε Ολυμπιακός. Κάθε χρόνο είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε. Μακάρι να ήμασταν κάθε χρόνο στο φάιναλ φορ. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο. Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι. Αυτό που απομένει τώρα είναι το πρωτάθλημα. Πάντα όταν ξεκινάει η σεζόν ο πρωταρχικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Στα αποδυτήρια μίλησα με τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι μου είπαν να ζητήσω εκ μέρους τους συγγνώμη από κόσμο. Δεν ήταν εικόνα αυτή. Ο μεγαλύτερος στόχος κάθε χρονιάς είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να το κατακτήσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Όποιος μπορεί να... διαβάσει ανάμεσα στις λέξεις, καταλαβαίνει ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά να προσφέρει ακόμα! Θα κάνει πολλές φορές ακόμα τον λαό του Θρύλου περήφανο! Όσοι πιστεύουν ότι έκλεισε τον κύκλο της, πλανώνται πλάνην οικτράν! Κάποιες διορθωτικές κινήσεις χρειάζονται κι αυτές θα γίνουν... Ανασύνταξη, αναδιοργάνωση και... φύγαμε για νέες επιτυχίες! Εντός κι εκτός συνόρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: