Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Οι αριθμοί «βγάζουν» πρωταθλητή

Είναι γεγονός πως πολλές φορές οι αριθμοί δε λένε την αλήθεια, ωστόσο δεν μπορείς κιόλας να τους «προσπεράσεις» τόσο εύκολα. Κι όταν πρόκειται για στατιστική τα πράγματα... σοβαρεύουν.
Από τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά της Α1 μπάσκετ ανδρών ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος στις περισσότερες κύριες κατηγορίες από τους αντιπάλους του, στοιχείο που αποδεικνύει πως δικαίως κατέκτησε την κορυφή στην κανονική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα έχει την καλύτερη επίθεση με 86.2 πόντους και την καλύτερη άμυνα με μόλις 65.4 πόντους παθητικό. Οι «ερυθρόλευκοι» μαζεύουν κατά μ.ο. 36.8 ριμπάουντ σε κάθε αγώνα και είναι πρώτοι στην εν λόγω κατηγορία, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το ότι υποπίπτουν στα λιγότερα λάθη συγκριτικά με τους υπολοίπους (11.6 ανά παιχνίδι). Τέλος οι Πειραιώτες είναι κορυφαίοι και στα μπλοκ, με 3 κατά μέσο όρο ανά ματς.
Η ομάδα του Σφαιρόπουλου υπολείπεται του Παναθηναϊκού, μονάχα σε ασίστ και κλεψίματα. Ο Θρύλος έχει 21 ασίστ και 7.7 κλεψίματα, ενώ οι «πράσινοι» μετράνε 21.4 και 8.7, αντίστοιχα.
Εκτός φυσικά από τα νούμερα που δίνουν προβάδισμα τίτλου στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες έχουν και το αβαντάζ του ΣΕΦ, με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος να αποτελεί ένα ακόμα τεράστιο συν για τους ερυθρόλευκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: