Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ύμνοι από Ευρωλίγκα για Θρύλο

Μπορεί να έχουν περάσει τρία και τέσσερα χρόνια από τις διαδοχικές κατακτήσεις της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο, παραμένουν όμως στη μνήμη όλων. Και όταν λέμε όλων, εννοούμε ΟΛΩΝ! Τα δύο ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΑ Ευρωπαϊκά στην ιστορία του μπάσκετ, δεν γίνεται να λησμονηθούν. Στην προκειμένη περίπτωση, η Euroleague TV ετοίμασε ένα βίντεο με τις σπουδαιότερες επιστροφές που έχει κάνει ομάδα στον τελικό των Final 4 και όπως καταλάβατε, συμπεριέλαβε δύο φορές τον Θρύλο.
Η πρώτη επιστροφή ήταν στην Κωνσταντινούπολη, το 2012, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από το -19 στο 29', στο τελικό 62-61 με το καλάθι του Πρίντεζη. "Η πιο εντυπωσιακή επιστροφή στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων", το σχόλιο στο βίντεο.
"Όποιος και να ήταν στη θέση μου, έπρεπε να το βάλει. Όλα έγιναν για έναν λόγο. Εκείνη η μέρα, ήταν η δική μας μέρα", η δήλωση του Γιώργου Πρίντεζη μετά την κούπα.
Η δεύτερη επιστροφή, ήταν έναν χρόνο αργότερα, στο Λονδίνο. Εκεί όπου το 10-27 της πρώτης περιόδου, έγινε 100-88 επί της Ρεάλ! "Έναν χρόνο αργότερα, στον τελικό της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο βρέθηκε πίσω με 17 πόντους διαφορά. Όλα αυτά μέχρι ο Σπανούλης να βάλει τρεις συνεχόμενες τρίποντες "βόμβες", αμέσως μετά το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε ποτέ πίσω, σε άλλον έναν ευρωπαϊκό τίτλο με ανατροπή", αναφέρει ο σχολιαστής.
"Η ομάδα μου με χρειαζόταν. Δεν ήμουν εκεί στο πρώτο ημίχρονο, οπότε έπρεπε να κάνω κάτι και το έκανα", η δήλωση του Βασίλης Σπανούλη. Γίνεται αναφορά, μάλιστα, και στα δύο βραβεία MVP του Final 4 του αρχηγού, "ένα πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα", όπως σχολίασε ο άνθρωπος που επιμελήθηκε το βίντεο.
Για το δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό, μίλησε και ο Κώστας Παπανικολάου. "Ξέραμε ότι θα επιστρέψουμε, γιατί αυτή η ομάδα έχει αυτή την ικανότητα να παίζει αυτά τα παιχνίδια. Έχει το μέταλλο του νικητή ο Ολυμπιακός, δεν τα παρατάει ποτέ".
Γι' αυτό σε λένε ΘΡΥΛΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: