Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Βελτιωμένος στην επανάληψη

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Βάκερ Ίνσμπρουκ, στο πλαίσιο του δεύτερου φιλικού προετοιμασίας της ομάδας. Στο πρώτο 45λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν κουρασμένοι στο μεγαλύτερο μέρος του, με αποτέλεσμα να… κυνηγούν τους Αυστριακούς στο σκορ. Στην επανάληψη, όμως, αλλαγές του Βίκτορ άλλαξαν εξ ολοκλήρου την εικόνα της ομάδας, με τους Μανθάτη και Πουλίδο να δείχνουν, για δεύτερο σερί ματς, δείγματα της τεράστιας ικανότητας τους καθώς αμφότεροι ήταν αυτοί που συνδυάστηκαν στο γκολ του 80’, με το οποίο και διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.
Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην Χορν, αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το ανάλογο κέφι στο παιχνίδι τους, κάτι που φυσικά οφείλεται και στα «βαριά», λόγω προετοιμασίας, πόδια. Κάτι τέτοιοι εκμεταλλεύτηκε άριστα η Αυστριακή ομάδα, που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή της στο 13’, όταν και μετά από λάθος του Κασάμι, ο Ρίμαν έκανε το σουτ, με τον Καπίνο να διώχνει και τελικά να δικαιώνεται δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Κέρσμπάουμ έγινε τελικός αποδέκτης της ιδανικής αντεπίθεσης της Βάκερ και με ιδανικό τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, για το 0-1.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε, ούτε στο 25, όταν και ο Γκρούνβαλντ έδιωξε το σουτ του Έλληνα άσου, ούτε στο 36’, όταν και πάλι ο τερματοφύλακας της Βάκερ είπε «όχι» στο κτύπημα φάουλ του Φορτούνη. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, αυτή του 39, όταν και μετά από φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ των Αυστριακών, ο Σεμπά έκανε το σουτ, όμως ο Πίχλερ την τελευταία στιγμή έκανε την προβολή, γλιτώνοντας την ομάδα τουαπό την ισοφάριση.
Η αρκετά καλή εικόνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο β΄ μέρος, παρά τις… 10 αλλαγές του Βίκτορ. Οι «ερυθρόλευκοι» κυνήγησαν την ισοφάριση με μανία, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο 54’ (σουτ Πουλίδο, άουτ), 59’ (κεφαλιά του Γούτα, μετά από κόρνερ του Τσόρι), 69’ (ατομική προσπάθεια Τσόρι) και κυρίως στο 76’, όταν ο Μανιάτης βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ των Αυστριακών, χωρίς, όμως, να καταφέρει να τον νικήσει.
Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 80’, ‘όταν και ο Μανθάτης πέρασε τέσσερις (!) αντιπάλους, με την μπάλα να στρώνεται στον Πουλίδο και τον Μεξικανό με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, να στέλνει την μπάλα… συστημένη στην δεξιά γωνία, για το 1-1.
Στο 84’, πάντως, οι Αυστριακοί θα μπορούσαν να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ, όμως ο Χουτεσιώτης με εξαιρετικά ρεφλέξ αποσώωβησε στην δεξιά του γωνία το δυνατό σουτ του Γκρούντλερ, ενώ και η προσπάθεια του Μανιάτη στο 87’, πέρασε άουτ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο α’ μέρος: Καπίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Βούρος, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Φορτούνης, Γιαννιώτας, Σεμπά, Ολαϊτάν.
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο β’ μέρος: Kαπίνο (68’ Χουτεσιώτης), Μπέρτος, Γούτας, Ρέτσος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Ζντιέλαρ (68’ Μανιάτης), Πάρντο, Μανθάτης, Τσόρι, Πουλίδο

Δεν υπάρχουν σχόλια: