Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ο Γκρέιντζερ στο... μικροσκόπιο

Στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν έχουν πολλές τρύπες να κλείσουν στο ρόστερ της ομάδας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξετάζει όλους τους πιθανούς στόχους προκειμένου να ολοκληρώσει την ενίσχυση, αν και αναμένεται να περιμένει το Σάμερ λιγκ στο Λας Βέγκας (8-18/7) μέχρι να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Αλλωστε εκεί είχε αποσπάσει πριν από έναν χρόνο και την υπογραφή του Ντάνιελ Χάκετ!
Προς το παρόν δεν παρουσιάζεται αρνητικός για τον Τζέισον Γκρέιντζερ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Αναντολού Εφές και είναι ένας παίκτης ο οποίος ταιριάζει στη φιλοσοφία του. Καλός αμυντικός, γρήγορος, αθλητικός και με έφεση στο σκοράρισμα όταν και εφόσον το χρειαστεί η ομάδα. Ο Ουρουγουανός γκαρντ μέτρησε φέτος κατά μ.ό. 10,2 πόντους, 3,9 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ σε 23 παιχνίδια της Ευρωλίγκας, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Εστουντιάντες και Μάλαγα. Μάλιστα πρόκειται και για παίκτη με προσιτό κασέ, σε αντίθεση με τον Τέιλορ Ρότσεστι ο οποίος παραμένει... δέσμιος της Μακάμπι, ενώ οι ετήσιες απολαβές του είναι μεγαλύτερες από αυτές του Γκρέιντζερ.
Για τη θέση του πάουερ φόργουορντ αποτελεί προτεραιότητα ο Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος θα κάνει προσπάθεια να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με τη συμμετοχή του στο Σάμερ λιγκ, ενώ το όνομα που προστέθηκε στην «ερυθρόλευκη» λίστα είναι αυτό του Ντεμέτριους Νίκολς. Ο 32χρονος φόργουορντ (2.01μ.) κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά έμεινε ελεύθερος από την «ομάδα του στρατού» και προτάθηκε (μεταξύ άλλων) στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για αθλητικό «τεσσάρι», καλό σουτέρ τριών πόντων, ο οποίος μέτρησε στην Ευρωλίγκα κατά μ.ό. 4 πόντους και 1,4 ριμπάουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: