Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

«Καίγεται» για φορ, εξτρέμ και στόπερ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ακόμα και χωρίς μεταγραφή ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Καραϊσκάκη, θεωρώντας πως η ομάδα από το Ισραήλ δεν είναι τέτοιας δυναμικότητας που να μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στους "ερυθρόλευκους".
Τα πάντα όμως κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο και όπως φάνηκε προχθές βράδυ στο Φάληρο, οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσίασαν χτυπητές αδυναμίες και δεν κατάφεραν να καταβάλουν την αντίσταση της Χάποελ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν κι εξακολουθούν να έχουν στο μεταγραφικό τους πλάνο την απόκτηση στόπερ, εξτρέμ και σέντερ φορ, επιλέγοντας όμως να μην κάνουν κάποια κίνηση πριν από το πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς. Αποδείχθηκε όμως ότι η αδυναμία των "ερυθρόλευκων" στις θέσεις που προαναφέραμε ήταν κάτι παραπάνω από "χτυπητή" και ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από ενίσχυση του ρόστερ του, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει τις δύο θέσεις στη φροντ λάιν.
Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια εβδομάδα πριν από τον αγώνα με τη Χάποελ, υπήρξε η πληροφόρηση από πλευράς Ολυμπιακού ότι οι "ερυθρόλευκοι" ήταν έτοιμοι να ολοκληρώσουν μεταγραφή επιθετικού. Ολα έδειχναν πως οι πρωταθλητές θα έπαιρναν φορ και θα προχωρούσαν σε αλλαγή στο ρόστερ τους την παραμονή του πρώτου παιχνιδιού, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Βίκτορ έβλεπε (και είχε αναφερθεί και δημόσια) ότι η ομάδα του αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έκανε μεταγραφή, δεν πήρε ούτε φορ αλλά ούτε κι εξτρέμ. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ακόμα και αν οι "ερυθρόλευκοι" προκριθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας τη Χάποελ, θα πρέπει να μπουν άμεσα στη διαδικασία ενίχυσης του έμψυχου δυναμικού τους. Είναι πασιφανές πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία κεντρικό αμυντικό, ακραίο επιθετικό και σέντερ φορ, ενώ κανείς πλέον δεν μπορεί ν' αποκλείσει το ενδεχόμενο και μεταγραφής δεξιού μπακ.
Ο Φιγκέιρας δεν δείχνει ικανός ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν και οι Πειραιώτες εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης κι άλλου παίκτη για το δεξί άκρο της αμυντικής τους διάταξης. Ο Ολυμπιακός καλείται να μην αργοπορήσει στις κινήσεις που θα κάνει για την ενίσχυση του ρόστερ του και είναι βέβαιο πως αν οι "ερυθρόλευκοι"πάρουν τελικά την πρόκριση απέναντι στη Χάποελ, θα χρειαστεί την επομένη κιόλας της ρεβάνς στο Ισραήλ ν' ανακοινώσουν παίκτες που θα μπορέσουν ν' ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό, γιατί τα πράγματα στα πλέι οφ (αν έχει επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης) θα είναι πιο δύσκολα και αντίπαλος των Πειραιωτών δεν θα είναι η Χάποελ Μπερ Σεβά αλλά κάποια ομάδα με μεγαλύτερες δυνατότητες. Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να εκμεταλλευτεί τις έξι μέρες μέχρι τη ρεβάνς με τους Ισραηλινούς και να "κλείσει" μεταγραφές που θα είναι σε θέση να τον βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: