Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Οι δύσκολες αποφάσεις του Μπέντο

Ο Ολυμπιακός πρέπει να δηλώσει τη λίστα στην UEFA μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (1/9) και ο Πάουλο Μπέντο καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις.
Ώρα για τις πρώτες δύσκολες αποφάσεις! Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (1/9), η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρέπει να παραδώσει στην UEFA τη λίστα με τα ονόματα των παικτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Europa League.

Κάθε σύλλογος είναι υποχρεωμένος να δηλώνει τέσσερις γηγενείς στην ομάδα του και άλλους τέσσερις γηγενείς στο Πρωτάθλημά του. Από τους 25 παίκτες που έχει δικαίωμα να δηλώνει μάξιμουμ στην UEFA, οι οκτώ πρέπει να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Όποιος σύλλογος δεν διαθέτει οκτώ τέτοιους παίκτες, δηλώνει στην Ευρώπη 17 ξένους. Ο Ολυμπιακός, με τις 7 μεταγραφές που έγιναν μέσα στον Αύγουστο, έχει ρόστερ 30 παικτών. Στη λίστα με τους γηγενείς από τα σπλάχνα του, υπάρχουν 6 παίκτες. Οι Χουτεσιώτης, Βούρος, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Ρέτσος και Τσιμίκας. Δύο εξ αυτών πρέπει να "κοπούν". Από τους τέσσερις γηγενείς στο Πρωτάθλημά του, ο Ολυμπιακός έχει τους Καπίνο, Φορτούνη, Σιόβα, Μπουχαλάκη και Μανιάτη. Ο τελευταίος δεν υπολογίζεται και δεν βρήκε ομάδα για να αποχωρήσει, ενώ ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πρόβλημα (τουναντίον) να παραχωρήσει τον Σιόβα. Από τους πέντε αυτούς Έλληνες πρέπει να "κοπεί" ένας, εκτός αν ο σύλλογος αποφασίσει πως δεν θα δηλώσει κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει. Το ζήτημα, όμως, είναι οι ξένοι. Από τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ, τους 19 που απέμειναν, ο Ολυμπιακός πρέπει να κόψει τουλάχιστον δύο προκειμένου να μείνει ο αριθμός 17. Οι 19 ξένοι είναι οι: Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Σεμπά, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Ντομίνγκες, Ιντέγε, Λεάλι, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο, Μάρτινς, Ζντιέλαρ, Μάριν, Ελιουνούσι, Ρομαό, Πασιένσια, Καρντόσο, Βιάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: