Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Παιχνίδι χωρίς αύριο για κάποιους

Και τώρα τι; Αυτό είναι το ερώτημα, μιας και την Κυριακή υπάρχει μια κομβική αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ, ξανά στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι θα γίνει σε αυτό το ματς, κανείς δεν μπορεί να το προδικάζει. Δεν είμαστε, εξάλλου, μελλοντολόγοι ή μέντιουμ για να ξέρουμε τι θα συμβεί στο ματς αυτό! Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, ξέρουμε και πώς θα γίνει. Η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί όπως στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Όχι με τον ίδιο τρόπο, αλλά με την ίδια φιλοσοφία και αγωνιστική προσέγγιση. Ο ΑΠΟΕΛ είχε και την τύχη με το μέρος του. Ο Θρύλος έκανε 21 τελικές, τις 10 στο τέρμα. Με τρία δοκάρια, το ένα στην πάνω μεριά του οριζοντίου. Με πολλές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, άλλο εάν το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε σε καμία στιγμή της αναμέτρησης.
Επειδή είχαν ρωτήσει τις παραμονές του ματς με τους Κυπρίους τον Μπέντο για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κάνει ευκαιρίες. Ποιος είναι αυτός που λέει ότι ο Θρύλος δεν κάνει ευκαιρίες. Σε δύο ματς που δεν ήταν καλή η ομάδα, είχε 30 τελικές εκ των οποίων οι 17 στο τέρμα. Δηλαδή χρειάστηκε είτε οι αντίπαλοι παίκτες, είτε τα δοκάρια, είτε και οι δύο αυτοί παράγοντες μαζί (σ.σ.: όπως έγινε στην κεφαλιά του Ιντέγε και την απόκρουση, με το κεφάλι, του Μερκή πάνω στη γραμμή με τη βοήθεια του δοκαριού) να παίξουν ρόλο για να είναι ο Ολυμπιακός στο μηδέν μετά από 180 λεπτά. Ξέρετε, όμως, μπάλα είναι και γυρίζει. Κάποια στιγμή θα σπάσει η… γκίνια και θα αρχίσουν να μπαίνουν τα γκολ.
Μπορεί να τα φέρει έτσι αυτή η… άτιμη η τύχη και να μπουν την Κυριακή όσα δεν μπήκαν την Πέμπτη. Μπορεί! Δεν λέει κανείς ότι θα γίνει, αλλά δεν είναι και απίθανο. Σε τέτοια ματς στο Καραϊσκάκη, όπως ήταν το χθεσινό με τον ΑΠΟΕΛ, όπως είναι αυτό της Κυριακής με την ΑΕΚ, όπου ο αντίπαλος έχει ως πρώτο μέλημα να μην δεχθεί γκολ, εάν συνεχίσεις να παίζεις μπάλα, να δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να σκοράρεις, κάποια στιγμή θα μπει η μπάλα στο πλεχτό… Κανόνας είναι αυτός! Το πρόβλημα υπάρχει όταν μια ομάδα δεν παράγει φάσεις, όταν δεν απειλεί την αντίπαλη εστία.
Τι χρειάζεται λοιπόν να συμβεί την προσεχή Κυριακή στον Καραϊσκάκη. Να μπει το πρώτο. Να είναι ήρεμοι και αποτελεσματικοί οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας στην τελική τους προσπάθεια. Να κάνουν ό,τι και στα προηγούμενα ματς. Να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, να έχουν τον έλεγχο και να ψάξουν τον τρόπο για να βάλουν γκολ. Να μπει η ομάδα δυνατά στο ματς, όχι όπως με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και τον ΑΠΟΕΛ χθες, για να βρεθεί πίσω στο σκορ και να «κυνηγάει» την ανατροπή. Καλή αρχή, δυνατή αφετηρία, μαχητικότητα και πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο. Στοιχεία συνηθισμένα από τους παίκτες που φορούν την ερυθρόλευκη και ριγωτή.
Να δείξουν οι 11 που θα επιλέξει ο Μπέντο, αλλά και ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής, ότι αντιλαμβάνονται πλήρως σε ποια ομάδα αγωνίζονται και πώς αντιλαμβάνονται τη σημασία του ματς αυτού. Δεν είναι μια απλή αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική, ούτε μονάχα ένα ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει ανακηρύξει τον εαυτό του ως διεκδικητή του τίτλου. Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας και με αυτή τη ψυχολογία και αγωνιστική φιλοσοφία πρέπει να μπει στο κυριακάτικο ματς. Να βάλει το πρώτο, να γίνει το 1-0 και μετά να πάρει ψυχολογία και να συνεχίσει. Αυτό εξάλλου είναι που έλειψε τον τελευταίο καιρό.
Ένα ματς που από νωρίς θα πάρει το προβάδισμα, θα το φέρει στα μέτρα του, θα το ελέγξει πλήρως και θα κάνει το δικό του παιχνίδι. Στο γήπεδό του αγωνίζεται, οι οπαδοί του θα είναι στο πλευρό του και στο Καραϊσκάκη αυτά τα ματς πρέπει να τα κερδίζει. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, μπορεί να το επαναλάβει και τώρα. Όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού. Όσοι θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα, θα πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Είναι ματς δίχως αύριο μετά τις δύο τελευταίες ήττες. Νίκη και μόνο νίκη το αποτέλεσμα που υπάρχει.
Ας κάνουν, λοιπόν, σωστά τη δουλειά τους η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, ας τραγουδά η Θύρα 7 και όλος ο κόσμος, ας παροτρύνουν όπως ξέρουν πάρα πολύ καλά την ομάδα και όλα θα πάνε καλά. Με την ΑΕΚ παίζουμε την Κυριακή, όχι την Μπαρτσελόνα. Στο χέρι των «ερυθρολεύκων» είναι να κάνουν το παιχνίδι τους. Αρκεί να μην ξαναδούμε αυτά τα αβίαστα λάθη σε σημαντικές στιγμές του ματς. Από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, προσήλωση και συγκέντρωση στο στόχο, τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Και αν έρθει νωρίς το 1-0 για τον Θρύλο, μετά θα δούμε πολύ ωραία πράγματα. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: