Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

"Πρέπει να βελτιωθούμε..."

Παίκτης-κλειδί για να βγάζει ο Ολυμπιακός σε όλο τους το εύρος τις επιθετικές του αρετές και να φτάνει σε μεγάλα σκορ είναι ο Έρικ Γκριν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι και πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα δίμηνο επίσημων αγώνων έχει γίνει από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.
Μετά την αγχωτική νίκη με τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Basket League και αναμένοντας υπομονετικά να βγάλει τις φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του, μίλησε για το "θρίλερ" με τον Κολοσσό και κυρίως για το ματς-σταθμό για την 5η ημέρα της Euroleague που ακολουθεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Αρχικά μας είπε για τον αγώνα με την ομάδα του "Σμαραγδένιου Νησιού" και την αγχωτική νίκη με 75-67: "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έγινε και κρίθηκε το ματς στο τέλος.
Παίζαμε με μια καλή ομάδα και δεν αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι όπως θα έπρεπε. Πρέπει να βελτιωθούμε και να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι για να μην επαναληφθεί ανάλογη εμφάνιση".
Όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει θέμα κούρασης από τα συνεχή ματς και τα ταξίδια ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ρυθμοί άγνωστοι για τις ευρωπαϊκές ομάδες, μας είπε:
"Ναι, είναι πολλά τα παιχνίδια. Παίζαμε Τρίτη, μετά ταξίδι και αγώνα την Πέμπτη, πάλι ταξίδι επιστροφής και αγώνα Κυριακή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία αυτό. Όποτε και να παίζουμε, όταν είμαστε στο παρκέ οφείλουμε να είμαστε πανέτοιμοι να αγωνιστούμε.
Γι' αυτό πληρωνόμαστε. Είμαστε επαγγελματίες και επαναλαμβάνω δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εμάς. Ελπίζω ότι θα μας γίνει μάθημα και δεν θα ξανασυμβεί".
Το βράδυ της Πέμπτης (03/11) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την αήττητη φέτος στην Euroleague ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της Regular Season της διοργάνωσης. Πώς περιμένει το ματς ο Έρικ Γκριν;
"Έχουμε κάποιες μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε για αυτό το δύσκολο ματς. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και διαθέτει ένα σπουδαίο ρόστερ, όμως αν εμείς είμαστε όπως πρέπει θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε.
Σίγουρα θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και ανυπομονούμε για να το παίξουμε. Θα δούμε το βίντεο, θα μας εξηγήσει ο κόουτς τι πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε πανέτοιμοι. Ελπίζω να είμαστε καλά.
Ναι, περιμένουμε ξανά τον κόσμο να έρθει να μας βοηθήσει. Είναι πολύ σημαντικό για όλη την ομάδα όταν είναι γεμάτο το γήπεδο. Μας δίνουν έξτρα ενέργεια".

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε πώς αισθάνεται σχετικά με τον τραυματισμό του και αν θα προλάβει να είναι έτοιμος για την ΤΣΣΚΑ (σ.σ. η συνέντευξη έγινε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό και πριν τις εξετάσεις που έκανε την επομένη το πρωί) και μας είπε: "Ναι, δεν είναι κάτι σοβαρό. Θα είμαι έτοιμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: