Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλο κέρδος ο Παπαπέτρου

Πάρα πολλοί ήταν αυτοί όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σχολίαζαν ποικιλοτρόπως την απόφαση της ομάδας να μην προχωρήσει στην απόκτηση πάουερ φόργουορντ. Ενός παίκτη, δηλαδή, ο οποίος θα προοριζόταν για back up του Γιώργου Πρίντεζη και που θα του έδινε «ανάσες» και στηρίγματα στην πιο απαιτητική σεζόν της Euroleague.
Ωστόσο η απόφαση είχε ήδη παρθεί, με τους ανθρώπους του Θρύλου να επιθυμούν να δώσουν την παραπάνω ευκαιρία στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ως γνωστόν, ο «Πάπι» είναι φύσει σμολ φόργουορντ. Παίζει, δηλαδή, κατά κύριο λόγο ως 3άρι. Από τη στιγμή, όμως, που σε εκείνη τη θέση υπάρχει τεράστια πληρότητα, ο Παπαπέτρου θα κινδύνευε ουσιαστικά να χάσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Και να παραγκωνιστεί, κατά κάποιο τρόπο.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι έχει όλα τα φόντα να αγωνιστεί και ως 4άρι. Το δούλεψε ένα διάστημα και την περσινή σεζόν, αλλά κατά κύρια βάση από το καλοκαίρι και μετά. Ουσιαστικά, δηλαδή, γνώριζε ότι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο προορίζεται -κυρίως- για τη θέση πίσω από τον υπαρχηγό των πρωταθλητών. Ο 22χρονος φόργουορντ, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα δείχνει να δικαιώνει και με το παραπάνω τις αποφάσεις του Σφαιρόπουλου, αλλά και της διοίκησης.
Στα τελευταία παιχνίδια ο Έλληνας διεθνής έχει πάρει τα... πάνω του, βοηθώντας ουσιαστικά τον Θρύλο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με χαρακτηριστικά και πιο πρόσφατα παραδείγματα στα ματς με Μπασκόνια και Κολοσσό. Με τον Παπαπέτρου να είναι εξαιρετικός αμυντικά στην Βιτόρια και να δίνει πολλές λύσεις, επιθετικά, με την ομάδα της Ρόδου.

Ο «Πάπι», λοιπόν, δείχνει να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό σε ένα εξαιρετικά σημαντικό χρονικά σημείο για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και ποντάρει πάρα πολλά στις καλές εμφανίσεις του νεαρού φόργουορντ. Και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Παπαπέτρου μπορεί να προσφέρει ακόμα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: