Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Δεν τον πτοούν οι τραυματισμοί

Αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό είναι πραγματικά μοναδικό, είναι ανεπανάληπτο. Και δεν αναφερόμαστε στους τραυματισμούς. Άλλωστε, αρχίζουμε να το... συνηθίζουμε. Αναφερόμαστε στο γεγονός πως αυτή η ομάδα έχει έναν μοναδικό τρόπο να καλύπτει τις απουσίες που έχει και να βγαίνει εξίσου δυνατή.
Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο φέτος. Για την ακρίβεια, συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, όσο δηλαδή έχει ο Ολυμπιακός από έναν σοβαρό τραυματισμό σε κάθε σεζόν. Όποιος παίκτης και να λείψει, οι υπόλοιποι τα δίνουν όλα, μάχονται, παλεύουν και, συνήθως, καλύπτουν το οποιοδήποτε κενό με επιτυχία. Ακόμα και να χάσουν, συνήθως θα το έχουν κάνει με το κεφάλι ψηλά, αφού πρώτα έχουν δώσει τα πάντα.
Τελευταίο πρόβλημα (ευτυχώς όχι σοβαρό) είναι αυτό του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός θα μείνει περίπου 10 μέρες εκτός δράσης με θέμα στους προσαγωγούς. Αν ήταν κάποιος άλλος, θα ξεγράφαμε σίγουρα την πιθανότητα να προλάβει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 6 Ιανουαρίου 2017. Επειδή, όμως, μιλάμε για τον Βασίλη Σπανούλη, τον παίκτη που έχει μάθει να παίζει με προβλήματα, είτε είναι στο γόνατο, είτε είναι στον προσαγωγό, είτε οπουδήποτε αλλού, κανείς δεν ξεγράφει το ενδεχόμενο να νικήσει και τον χρόνο, να σφίξει τα δόντια και να προλάβει το παιχνίδι.
Αν μιλούσαμε για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, τότε ενδεχομένως και να την ξεγράφαμε με τα τόσα προβλήματα και να μη πιστεύαμε ότι θα παραμείνει ανταγωνιστική. Επειδή, όμως, μιλάμε για τον Ολυμπιακό (τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, δεν υπάρχει λόγος να τα αναλύσουμε τώρα), κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον ξεγράφει. Και αυτό το έχουν μάθει και οι... πέτρες.

Αλήθεια, μπορεί κάποιος να... ξεγράψει τον Σπανούλη; Αλήθεια, μπορεί κάποιος να... ξεγράψει τον Ολυμπιακό; Η απάντηση είναι γνωστή: Φυσικά και όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: