Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο...

Μπορεί το 2016 να μας άφησε... χρόνους, ωστόσο και το 2017 οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαροι. Πρώτος και βασικότερος η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι όλα έχουν τελειώσει, με τη διαφορά στο +9 από τη δεύτερη θέση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο +11 και στο +14 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.
Ωστόσο, η σκέψη αυτή είναι εντελώς λανθασμένη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα ούτε στα μισά του δρόμου. Μόλις στο 40% της σεζόν στη Super League είμαστε, με 12 αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί. Και με το δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου να μοιάζει με... Γολγοθά για τον Θρύλο, με παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ανά τρεις ημέρες. Πρωτάθλημα, κύπελλο και από τον Φεβρουάριο και Europa League.
Αλλά ας επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου απομένουν 18 ματς ακόμη. Ένας ολόκληρος μαραθώνιος. Όλα τους φαντάζουν ''τελικοί''. Ακούγεται ίσως τετριμμένο, ωστόσο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σίγουρα η διαφορά που έχει  ''χτίσει'' ο Θρύλος συγκριτικά με τις άλλες ομάδες είναι πολύ μεγάλη. Αλλά υπάρχουν και ορισμένες παράμετροι που έχουν τη σημασία τους.
Στον 2ο γύρο οι Πειραιώτες έχουν πολλά σημαντικά ματς μακριά από το Καραϊσκάκη. Έχουν να παίξουν σε Λεωφόρο, ΟΑΚΑ και Τούμπα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μέσα στον Ιανουάριο οι "ερυθρόλευκοι" θα ταξιδέψουν σε Ξάνθη, Τρίπολη και Χανιά για τα ματς με την θρακική ομάδα, τον Αστέρα και τον Πλατανιά, αντίστοιχα.
Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση. Ίσα-ίσα, που τώρα αρχίζει. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης, στο Καραϊσκάκη. Αυτό που απαιτείται είναι τεράστια προσοχή, συγκέντρωση, πάθος και αποφασιστικότητα ώστε να διατηρηθούν και φέτος τα σκήπτρα στη Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: