Με ένα μήνα και κάτι ακόμα μπροστά μας, ο Ολυμπιακός αρχίζει σιγά σιγά, να βάζει στο μυαλό του την αναμέτρηση κόντρα στην Σαμπαντέλ, για τον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague, που θα πραγματοποιηθεί στο Κίρισι της Ρωσίας.
Οι «ερυθρόλευκες» καλούνται να κάνουν ότι και πριν από δύο χρόνια, όπου είχαν επικρατήσει με 10-9 της Ισπανικής ομάδας, και τότε είχαν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.
Πάνω σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση, η Αλεξάνδρα Ασημάκη, σε δηλώσεις της στο «pisina.net», αναφέρθηκε στο γεγονός ότι καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη και ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει για τη νίκη πρόκριση στον τελικό, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου.
«Τώρα που μάθαμε τον αντίπαλό μας, είμαστε πιο έτοιμες γιατί μπορούμε να τον μελετήσουμε καλύτερα και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για το παιχνίδι που έρχεται. Αναμφισβήτητα νομίζω, ότι είναι το πιο δύσκολο που μπορούσε να μας τύχει. Εννοείται πως όλα τα παιχνίδια σε αυτή τη φάση θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα για μας, όπως και για όλες τις ομάδες.
Πόσο μάλλον με την Σαμπαντέλ, η οποία έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και είναι μία ομάδα που σταθερά δείχνει ότι παίζει πολύ καλό πόλο. Από την άλλη μεριά, προσωπικά προτιμώ να πάω σε έναν ημιτελικό που θα παίξω απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να τα δώσουμε όλα».
«Σίγουρα μέχρι στιγμής δεν έχουμε αγγίξει την απόδοση που μπορούμε ως ομάδα με βάση το ρόστερ που διαθέτουμε. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα είμαστε πολύ πιο έτοιμες και σωματικά και από πλευράς τακτικής για αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Σαμπαντέλ, που είναι ο πρώτος στόχος για να παίξουμε το πόλο που πραγματικά μπορούμε ως ομάδα , αφού πολλές φορές μπορεί να αδικούμε τους εαυτούς μας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε φτάσει μεν στο επίπεδο που μπορούμε από την άλλη βέβαια βρισκόμαστε εντός στόχων και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Μπορούμε να βελτιωθούμε στην άμυνα, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτερες, γιατί είναι ένα κομμάτι στο οποίο βασίζεται πολύ η ομάδα μας αλλά και επιθετικά γιατί είμαστε μία ομάδα  με επιθετικές αρετές. Έχουμε παίκτριες που έχουνε πολύ καλές επιθετικές ικανότητες. Πάνω σε όλα αυτά θα δουλέψουμε και με βάση και τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας».
«Είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες που είχαμε επικρατήσει της Σαμπαντέλ, νομίζω εμείς και η Ματαρό στο Ισπανικό Κύπελλο. Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Προσωπικά ως Αλεξάνδρα ποτέ δεν μου αρέσει να κοιτάω έναν αντίπαλο ως ανίκητο και πόσο μάλλον όταν παίζω σε μία ομάδα σαν τη δική μου. Οπότε, θα πάμε να τα δώσουμε όλα σε αυτό το παιχνίδι αλλά έως τότε ακολουθεί έναν διάστημα που θέλει πάρα πολύ δουλειά. Είμαστε όλοι πρόθυμοι ώστε να τα δώσουμε όλα σε αυτό το διάστημα μέχρι το παιχνίδι».