Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Στους επτά αήττητους στην Ευρώπη ο Θρύλος


Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να μην…θέλγει με την απόδοση του σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ας λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι και μία από τις ελάχιστες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη! Από τις δεκάδες ομάδες που έχουν φέτος παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, Σούπερ καπ και γενικά επίσημο παιχνίδι, αήττητες παραμένουν μόλις εφτά: η Ζάλτσμπουργκ με 14 νίκες και μία ισοπαλία (!), η Μπενφίκα με 11 νίκες και δύο ισοπαλίες, η Γκαραμπάγκ με εφτά νίκες και πέντε ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός με εφτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, η Μπάγερν με εννιά νίκες και μία ισοπαλία, η Λίβερπουλ με εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες και η Σεβίλλη με τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Ένα αήττητο που φυσικά καλείται ο Ολυμπιακός να το υπερασπιστεί απόψε στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, κι αυτή πρωτοπόρος στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπως ο Ολυμπιακός στο ελληνικό! Σίγουρα μία δύσκολη αποστολή για τους "ερυθρόλευκους", που μέχρι τώρα στα ταξίδια τους στην Τουρκία είτε κρατούν το μηδέν και κερδίζουν (βλέπε 1-0 την Μπασάκσεχιρ και 3-0 την Οσμάνλισπορ), είτε δέχονται έστω ένα γκολ και χάνουν (0-1 δύο φορές από τη Γαλατασαράι και 1-4 από την Μπεσίκτας).

Σημειώστε, επίσης, πως ο Θρύλος άνοιξε φέτος το σκορ σε εννιά παιχνίδια του και είχε ως τελικά αποτελέσματα εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες! Η Φενέρ μία φορά δέχθηκε πρώτη γκολ κι έχασε! Ο πειραϊκός σύλλογος μία φορά δέχθηκε πρώτος γκολ και ισοφάρισε στο 87ο λεπτό (Λουντογκόρετς)

Στη μάχη των πάγκων, ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά την τελευταία 20ετία αντιμετωπίζει έναν πρώην προπονητή του, τον Βίτορ Περέιρα τώρα. Η προηγούμενη ήταν πριν μία πενταετία όταν έπαιξε εναντίον του Ερνέστο Βαλβέρδε, με ήττα 1-3 στη Βαρκελώνη κι ισοπαλία 0-0 στον Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: