Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Πρώτο... καμπανάκι για τον Ονιεκούρου


Ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον Χένρι Ονιεκούρου, που ακόμα είναι σκιά του καλού του εαυτού, για να μείνει εκτός από το ματς με τον Παναιτωλικό. Ο 24χρονος εξτρέμ ήρθε το καλοκαίρι από τη Μονακό, με τις προσδοκίες να ήταν μεγάλες. Με βάση και το πλούσιο βιογραφικό του. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ζήτησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020. Για την ακρίβεια τον είχε σταμπάρει από τη σεζόν 2018-19 που ήταν εξαιρετικός στην Γαλατασαράι. Δανεικός από την Έβερτον. Αλλά εκείνο το καλοκαίρι πήγε η Μονακό κι έδωσε 13.5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός. Όμως ο χρόνος τα έφερε έτσι, που το επόμενο καλοκαίρι υπήρξαν συνθήκες απόκτησης. Ο Ονιεκούρου ωστόσο ήθελε να παραμείνει στην Τουρκία. 

Η επιθυμία δεν άλλαξε όμως και ο 24χρονος αποκτήθηκε τελικά. Μια επένδυση που φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ. Με την Μονακό να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης. Και να ευελπιστεί να βγάλει ένα ακόμα ποσό, αν και ξέρει πως συνολικά αυτά που έδωσε δεν θα τα πάρει πίσω. Ο Νιγηριανός λοιπόν φόρεσε τελικά την ερυθρόλευκη φανέλα. Αλλά ακόμα δεν έχει αποδώσει. Παρά το γεγονός πως έχει πάρει πάρα πολλές ευκαιρίες. Σε σημείο που να συζητηθεί αυτή η στήριξη του Πορτογάλου τεχνικού. Γιατί πλέον το ρόστερ είναι γεμάτο αξιόλογα εξτρέμ. Ανάμεσα τους και ο Μάριος Βρουσάι. Που έχει δείξει, φέτος, πολύ καλά δείγματα.

Τα αγωνιστικά του κατορθώματα ακόμα να συζητηθούν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα εξωαγωνιστικά. Με πρώτο το γεγονός πως έβαψε πράσινα τα μαλλιά του. Το ποστ με την φωτογραφία στο instagram ήταν μια… φωτιά. Που σβήστηκε μερικές μέρες αργότερα, με εξηγήσεις στο Ρέντη, για να καταλάβει καλύτερα κάποια πράγματα. Τελευταία έβαψε κάτι σαν κόκκινα τα μαλλιά του, αλλά και πάλι δεν… πέτυχε. Επίσης υπήρξε θέμα με μια νέα του φωτογραφία στο instagram. Που τον έδειχνε να είναι στη Μύκονο με την γυναίκα του. Δύο μέρες μετά την ήττα που γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η αποστολή γύρισε την Παρασκευή το απόγευμα στην Αθήνα και το Σάββατο το απόγευμα οι παίκτες ήταν στο Ρέντη για προπόνηση. Το θέμα που πήγε να δημιουργηθεί τελείωσε ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς. Που διέψευσε πως είχε πάει στη Μύκονο, τονίζοντας πως ήταν εκεί μόνο η γυναίκα του με φίλες της. Ωστόσο έγινε θέμα από το πουθενά. Και ήταν κάτι που ενόχλησε τα υψηλά κλιμάκια. Θα μπορούσε και ο ίδιος να ήταν πιο προσεκτικός… Έτσι ήρθε η ώρα να χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι. Για να μπορέσει ο Ονιεκούρου να βγάλει την αντίδραση του. Να καταλάβει και ο ίδιος πως πρέπει να βγάλει τον καλό αγωνιστικό του εαυτό. Γιατί έχει τα προσόντα. Αυτό θέλουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό μένει για λίγο εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: