Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Αποδεικνύεται σημαντικό εργαλείο ο Ρέαμπτσιουκ


Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι αλλαγμένος, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει την ευθύνη και ο Ολυμπιακός δείχνει πως βρήκε ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο. Ο Ολυμπιακός πέρασε με τρεις νίκες μια δύσκολη εβδομάδα με σημαντικά παιχνίδια στα οποία ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ήταν εκ των πρωταγωνιστών. Το κατάφερε με την μαχητικότητα και την ουσία που έβγαλε. Κυρίως το δεύτερο. Αλλά για να φτάσει να το κάνει πράξη αυτό ο Ρέαμπτσιουκ, πέρασε πολλά. Το πρώτο ήταν η αμφισβήτηση, καθώς στα πρώτα παιχνίδια δεν έθελε. Ήταν δύσκολη η σύγκριση με τον Κώστα Τσιμίκα. Και παραμένει δύσκολη. Για τον Ρέαμπτσιουκ όμως υπήρξε η ασπίδα προστασίας από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που βάλθηκε να τον κάνει τον μπακ που ήθελε και θέλει.

Πολλές οι συζητήσεις με τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Αλλά και αναλύσεις για θέματα τακτικής. Επίσης αναλύσεις έγιναν και για τα δικά του θετικά και τα αρνητικά στο παιχνίδι του. Που πρέπει να διορθώσει. Η θέληση του 23χρονου αριστερού μπακ ήταν και παραμένει μεγάλη. Για τον λόγο αυτό πάει από τους πρώτους στο Ρέντη και φεύγει από τους τελευταίους. Πολλή δουλειά, ατομικά, έκανε και το καλοκαίρι. Σε ένα μέρος των διακοπών του. Το αποτέλεσμα όλων αυτών έχει αρχίσει να φαίνεται σιγά, σιγά. Το πρώτο μήνυμα ήρθε με το γκολ που έβαλε στην Antwerp, για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός. Στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Και τελευταία το δείγμα είναι μεγαλύτερο. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο ματς με την Φενέρμπαχτσε, έκανε μια ακόμα κούρσα στο 90′ με σωστή ασίστ, όπως εξελίχθηκε για το γκολ του Τικίνιο.

Αποκορύφωμα όλων η παρουσία του κόντρα στον Βόλο. Πήρε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί. Κέρδισε και το φάουλ, που μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλμπουενά. Αυτά δείχνουν πως όλο και περισσότερο ο Ρέαμπτσιουκ βγαίνει από το καβούκι του. Γίνεται πιο επιθετικός. Πατάει περισσότερο ακόμα και στη μεγάλη περιοχή. Βρήκε, όπως φαίνεται, την απαραίτητη ισορροπία, του να γνωρίζει πως να συμπεριφέρεται στην επίθεση και στην άμυνα. Για τον μοναδικό καθαρόαιμο αριστερό μπακ στο ρόστερ, τα 21 ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις δεν λένε τίποτα. ούτε τα 1.897 αγωνιστικά λεπτά. Εκείνο που μετράει είναι πως μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο μπακ. Τώρα αν αυτό θα το τελειοποιήσει, δεν το ξέρει κανείς. Είναι στο χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: