Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

"Γλυκοκοιτάζει" τον Μπέντιλ ο Ολυμπιακός


Την περίπτωση του Μπεν Μπέντιλ "τσεκάρει" ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν τον σχεδιασμό τους και προσπαθούν να καλύψουν τα «κενά» που δημιουργήθηκαν στη γραμμή των ψηλών τους. Όπως είναι γνωστό, οι Γιώργος Πρίντεζης, Λιβιό Ζαν Σαρλ και Κουίνσι Έισι αποχώρησαν από το ΣΕΦ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει έναν πάουερ φόργουορντ με εμπειρία από την Euroleague. Έτσι, η περίπτωση του Μπεν Μπέντιλ, που στο παρελθόν πέρασε από τον Παναθηναϊκό και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, έχει... πέσει στο τραπέζι και εξετάζεται. 
Ο Γκανέζος πάουερ φόργουορντ γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, έχει παραστάσεις από την Euroleague, είναι αρκετά δυνατός και μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο «5» σε κάποια σχήματα και υπό προϋποθέσεις. Επομένως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει στο πρόσωπό του μια περίπτωση που θα μπορούσε να «δέσει» με τον Σάσα Βεζένκοφ στο «4», αντικαθιστώντας επί της ουσίας τον Ζαν Σαρλ.

Ο Ολυμπιακός πιστεύει πάρα πολύ στον Σάσα Βεζένκοβ ο οποίος την επόμενη σεζόν θα παίζει γύρω στα 30 λεπτά. Για αυτό το λόγο ως συμπλήρωμα του Βούλγαρου φόργουορντ, δεν αναζητά καθαρό «τεσσάρι», αλλά κάποιον που να μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της ρακέτας, όπως για παράδειγμα συνέβαινε με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ. Ο Μπέντιλ διαθέτει αξιόπιστο σουτ από τα 6.75 αφού πέρυσι στην Euroleague σούταρε με 40.8% και ταυτόχρονα έχει τη δύναμη να «σπρώξει» κοντά στο καλάθι είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση. Επίσης είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει αποδεχτεί τον ρόλο του και να αγωνίζεται γύρω στα 12-14 λεπτά. Ο Μπέντιλ είναι 27 ετών, έχει ύψος 2.04 και πέρυσι με την Αρμάνι πανηγύρισε το ιταλικό πρωτάθλημα. Στην Euroleague πέρυσι σε 23 αγώνες πρόσφερε 5.6 πόντους (49.1%διπ., 40.8%τριπ.), 2.4 ριμπάουντ, 0.7 κλεψίματα και 0.8 λάθη σε 15:38. Στην Lega Basket είχε 9.1 πόντους με 34.6% στα τρίποντα, 4.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 0.5 κλεψίματα και 0.8 λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: