Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Έρχεται ο Καγιέχα και μια "δυνατή" μεταγραφή


Ονόματα για τον διάδοχο του Πέδρο Μαρτίνς ακούστηκαν ήδη πολλά το τελευταίο διάστημα. Με εκείνο του Χάβιερ Καγιέχα να προκρίνεται έναντι των υπολοίπων. Ο Ισπανός προπονητής πριν λίγες ημέρες είχε έρθει σε αρχική συμφωνία με την Αλ Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία, αλλά λίγες ημέρες μετά τινάχτηκε στον…αέρα ο «γάμος». Δεν έγινε γνωστός ο λόγος, και δεν ξέρουμε αν είχε σχέση η πρόταση από τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δελεαστική.

Ο μάνατζερ του 44χρονου προπονητή βρέθηκε στο «Καραϊσκάκη» την Τετάρτη (27/7) και παρακολούθησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα. Ο Ισπανός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Πειραιώτες. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την ελληνική ομάδα, που από Δευτέρα, αναμένεται να προχωρήσει και σε επίσημη, με την άφιξη του τεχνικού στην χώρα μας, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες.

Ο Καγιέχα είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, παρά το γεγονός πως είναι ακόμη μικρός σε ηλικία, ο 44χρονος έχει μαζέψει ήδη εμπειρίες και αναμένεται να χτίσει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακολουθώντας μια αξιοσέβαστη ποδοσφαιρική πορεία σε Αλαβές, Οσασούνα, Αλμερία και Βιγιαρεάλ. Στην τελευταία μάλιστα ξεκίνησε και τα προπονητικά του βήματα. Όπου ξεκίνησε από τις ακαδημίες το 2012. Μένοντας ως το 2017 με πολλές επιτυχίες. Έπειτα ανέλαβε την Βιγιαρεάλ Β και από το 2017 ως το 2020 βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, παίρνοντας εμπειρίες από την La liga. Στην τελευταία του χρονιά την οδήγησε στην 5η θέση. Η επόμενη ομάδα του ήταν η Αλαβές, στην οποία δεν πρόλαβε να κάνει αρκετά, καθώς έμεινε μόλις για μια σεζόν. Πλέον, θέλει να κάνει καριέρα και εκτός Ισπανίας, σε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Στον Θρύλο όπως λέγεται βρίσκει αυτά που θέλει για να μπορέσει να δουλέψει και να δείξει έργο, και από την μεριά του ο Ολυμπιακός, χρειάζεται έναν προπονητή, που θα επαναφέρει την ηρεμία, θα κάνει σωστή αξιολόγηση, και θα επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες μεν, αλλά το κυριότερο για την διοίκηση είναι ο κόσμος να βλέπει και όμορφο ποδόσφαιρο. Ο εκπρόσωπος του Καγιέχα εκτός από την συμφωνία για τον πάγκο του Ολυμπιακού, τρέχει με την σύμφωνη γνώμη του Καγιέχα την περίπτωση ενός ποδοσφαιριστή που εξετάζεται κι αυτός σοβαρά από τους «ερυθρόλευκους». Θα κάνει αίσθηση όπως λέγεται όταν ανακοινωθεί. Από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: