Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Η επιστροφή του Ρέτσου ως δεξιός μπακ


Ο Παναγιώτης Ρέτσος στα 24 του χρόνια γύρισε στον Ολυμπιακό και έκανε το... δεύτερο ντεμπούτο του παίζοντας ως δεξί μπακ και με αρκετά θετικά στοιχεία. Χθες, ο Κάρλος Κορμπεράν έβαλε ως αλλαγή στο β' μέρος τον Ρέτσο, βγάζοντας τον Άβιλα και τοποθετώντας τον άλλοτε παίκτη των Ακαδημιών και της α' ομάδας των Ερυθρόλευκων στη δεξιά πλευρά μαζί με τον Ραντζέλοβιτς (με τον Σέρβο δηλαδή μπροστά του). Ως δεξί ακραίο αμυντικό δηλαδή στο πρώτο του παιχνίδι με αντίπαλο τον Ιωνικό, μετά την επάνοδό του στο Λιμάνι. Ο Ρέτσος δεν έπαιξε πολύ στο ματς με τον Ιωνικό. Δεν έπαιξε τόσο πολύ για την ακρίβεια.

Μπήκε στον αγώνα στο 66', παρόλα αυτά έβγαλε μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, είχε ορισμένα καλά κοψίματα και επίσης επιχείρησε να βοηθήσει και δημιουργικά. Όχι δεν έκανε ένα σούπερ παιχνίδι και δεν είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση, όμως φάνηκε να μπήκε με μεγάλη διάθεση για να προσφέρει. Επίσης έκανε και αρκετά ανεβάσματα επιχειρώντας να συνεργαστεί με τους ακραίους επιθετικούς του Ολυμπιακού και όχι μόνο.

Η λογική του Κορμπεράν σε έναν τέτοιο αγώνα φάνηκε να είναι περισσότερο στο να τον ενσωματώσει ξανά στην ομάδα. Ο Ρέτσος - που η βασική του θέση είναι στόπερ - ξέρει καλά το τι εστί Ολυμπιακός και τις απαιτήσεις, όμως θέλει και τον χρόνο του. Και η εικόνα του σε πρώτη φάση είχε ορισμένα θετικά στοιχεία και αμυντικά αλλά και σε επίπεδο δημιουργίας. Έβγαλε δηλαδή θετικό πρόσημο. 

Το 2017-2018 ξεκίνησε τη σεζόν στους Πειραιώτες και μετά πήρε μεταγραφή για τη Γερμανία. Δηλαδή τέσσερις σεζόν πριν αλλά ουσιαστικά είναι πέντε χρόνια καθώς είχε παίξει τότε πολύ λίγα ματς στην αρχή της χρονιάς. Τώρα στην επιστροφή του δείχνει αποφασισμένος να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί και παράλληλα να βοηθηθεί και ο ίδιος στο να ξαναβάλει σε καλά... μονοπάτια την καριέρα του. Και τι πιο καλό για τον Ολυμπιακό από το να έχει ένα δικό του παιδί να προσφέρει ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: