Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Οι "ερυθρόλευκες" επιδόσεις κόντρα στο Λαύριο


Ο Κώστας Παπανικολάου είναι πλέον μόνος του στην 3η θέση της λίστας των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα παιχνίδια στην Basket League. Το αποψινό ήταν το 252ο και με αυτό ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη. Παράλληλα, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έγινε ο 8ος πασέρ τους στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Με τις δύο ασίστ που είχε κόντρα στο Λαύριο Megabolt, έφτασε τις 385 και ξεπέρασε τον Γιώργο Πρίντεζη που είχε 383.

Στη 10άδα των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα κλεψίματα στην Basket League μπήκε ο Κώστας Σλούκας. Κάνοντας ένα έφτασε τα 131 και ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που είχε 130 στην πενταετία 2006-11.

Με τους 11 πόντους του ο Σάσα Βεζένκοφ έφτασε και ξεπέρασε τους 1.700 σε 152 αγώνες στην Basket League. Παράλληλα έγινε ο 30ός παίκτης του Ολυμπιακού που ξεπέρασε τους 700 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Ταρίκ Μπλακ είχε -όπως και ο Λούντζης- 21 πόντους, οχτώ περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του αφού είχε 13 στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα. Ο Αμερικανός σημείωσε την 11η επίδοση 60%+ μεταξύ των παικτών που δεν είχαν στατιστικό λάθος.

Ο Τζορτζ Πάπας έκανε καλή δουλειά δημιουργικά με επτά ασίστ και συνδυασμό με το ένα λάθος του, έγινε ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα που είχε συντελεστή τουλάχιστον +6 στην αναλογία ασίστ/λαθών. Ο Κώστας Σλούκας είχε +10 κόντρα στο Περιστέρι bwin και ο Τόμας Ουόκαπ +10 κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Πάπας έγινε παράλληλα και ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού με επίδοση τουλάχιστον +8 στην «οικονομία», μετρώντας επτά ασίστ, δύο κλεψίματα και ένα λάθος. Ο Σλούκας είχε +12 στη 2η και ο Ουόκαπ +10 στην 1η αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: