Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Τα οικονομικά δεδομένα στην περίπτωση του Λάτο


Ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά για την απόκτηση αριστερού μπακ. Ξεκάθαρος υποψήφιος ο Τόνι Λάτο. Ενας ποδοσφαιριστής που οι πρωταθλητές Ελλάδας παρακολουθούν εδώ και σχεδόν έναν χρόνο και για τον οποίο έχει ιδία άποψη και ο Μίτσελ. Για την ακρίβεια, ο Ισπανός τεχνικός έχει εξαιρετική άποψη για τον συμπατριώτη του. Και για αυτόν τον λόγο στις συζητήσεις που έγιναν με τη διοίκηση των Πειραιωτών, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της απόφασης να γίνει προσπάθεια να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο 25χρονος αμυντικός.

Η υπόθεση δεν είναι απλή. Αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να την κλείσει το συντομότερο δυνατό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βαλένθια έχει ζητήσει λίγο πάνω από 1.000.000 € για να αφήσει τον δεύτερο παλαιότερο ποδοσφαιριστή του ρόστερ της να υπογράψει στους πρωταθλητές Ελλάδος. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Λάτο εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2023, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί από την 1η Ιανουαρίου, οι απαιτήσεις των «νυχτερίδων» δεν είναι μικρές. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Πειραιά προσπαθούν να βρουν μια κοινή γραμμή πλεύσης με τον σύλλογο του βασικού εκλεκτού για τη θέση του αριστερού μπακ. Και οι πιθανότητες αυτή η συμφωνία να προκύψει τις επόμενες ώρες, δεν είναι διόλου ακραίο σενάριο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ίδιο τον Λάτο, η προοπτική του Ολυμπιακού δεν τον αφήνει αδιάφορο. Ούτε το καλοκαίρι τον άφηνε, στις επαφές που είχαν λάβει χώρα τον Αύγουστο. 

Βεβαίως, δεν πρόκειται για μια φθηνή περίπτωση. Καθώς το συμβόλαιο που «τρέχει» στη Βαλένθια προβλέπει απολαβές που υπερβαίνουν το 1.000.000 € και ανάλογη αμοιβή έχει ζητήσει και από τους Πειραιώτες. Με τη συζήτηση να γίνεται για συμβόλαιο 3.5 χρόνων. Ενώ εάν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και μια σειρά από μπόνους για τον παίκτη. Ο οποίος αυτό το διάστημα έχει δεχθεί πλήθος κρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: