Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Βλέπει Μωραϊτη και Ρογκαβόπουλο ο Μπαρτζώκας


Το σημαντικότερο από όλα για την επιτυχία του Ολυμπιακού είναι ο βασικός κορμός που έχει φτιάξει ο Έλληνας τεχνικός και αποτελείται κυρίως από τους Έλληνες παίκτες, όπως συνέβαινε και στα προηγούμενα χρόνια. Οι Πειραιώτες έχουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί από την ελληνική αγορά, ενώ ο στόχος είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να ενισχύει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του.

Για αυτό τον λόγο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ο Μπαρτζώκας παρακολουθούν στενά τους Έλληνες αθλητές και την εξέλιξη τους, με τον προπονητή των Πειραιωτών να έχει ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις, που ταιριάζουν στο στιλ και τη νοοτροπία της ομάδας και που μπορεί να τους εξελίξει ακόμη περισσότερο. 

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μωραΐτη και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, με τον πρώτο να αγωνίζεται στο Περιστέρι και να πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν υπό την τεχνική ηγεσία του Βασίλη Σπανούλη και τον δεύτερο να έχει φύγει στο εξωτερικό και την Τουρκία και να κάνει… θραύση στην Μαρκεζεφέντι. Ο πρώτος είναι στα 24 του χρόνια μόλις και έχει παραστάσεις από την Basket League και ευρωπαϊκά ματς, ενώ ο «Ρόγκα» είναι μόλις 22, έχει παίξει πολλά χρόνια στην ΑΕΚ και πανηγύρισε ευρωπαϊκό τίτλο. Αμφότεροι, στελεχώνουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα "παράθυρα" για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο πρόσφατο ματς της Εθνικής ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μέτρησε 28π, 5/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ σε 29΄, ενώ ο Μωραϊτης είχε 23 πόντους και οι δύο τους μαζί έκαναν τη διαφορά για τη «γαλανόλευκη». Ο Ολυμπιακός λοιπόν και ειδικότερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοιτάζουν αυτές τις περιπτώσεις καιρό τώρα. Το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη Ελλήνων παικτών γενικά, σίγουρα στο μέλλον Μωραϊτης και Ρογκαβόπουλος μπορεί να απασχολήσουν τους Πειραιώτες. Και πιθανότατα στα χέρια του Μπαρτζώκα θα ανέβαζαν κατακόρυφα την απόδοση τους, πολύ απλά γιατί είναι παίκτες που ταιριάζουν και στα «θέλω» του αλλά και στη συνολική νοοτροπία του ίδιου και του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: