Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Πρωταθλητής στη Superleague Κ-19 ο Ολυμπιακός


Πρωταθλητής Ελλάδος στην Κ-19 ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την άνετη επικράτησή του με σκορ 4-0 στη Μαγνησία στην αναμέτρηση με την αντίστοιχη ομάδα του Βόλου για το πρωτάθλημα, κατάφερε να κλειδώσει την πρώτη θέση και να ανέβει στον… θρόνο.
Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή έπειτα από έξι χρόνια, αφού μετά και την ολοκλήρωση της 17ης εξ αναβολής αγωνιστικής, συγκέντρωσαν συνολικά 67 πόντους, πέντε παραπάνω από τον ΠΑΟΚ.
Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι το 6ο το οποίο κατακτά ο Ολυμπιακός σε επίπεδο Νέων, αναλυτικά η ομάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο τις σεζόν 2009-10, 2012-13, 2014-15, 2015-16, 2016-17 και φέτος 2022-23.
Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αυτού οι Νέοι του Ολυμπιακού επιστρέφουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν στο Youth League της UEFA αρκετά σημαντικό και θα πρέπει να τονιστεί η συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη όπου έχει σημειώσει μεγάλες νίκες στο παρελθόν.
Η ομάδα του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου συνέχισε στο πρωτάθλημα, μετά την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα, με τους Νίκο Κολοκυθά, Ηλία Αμπατζίδη και Σπύρο Χριστόπουλο και έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με συνολικά 64 βαθμούς. Σήμερα η νίκη επί του Βόλου με 4-0 έφερε την επικύρωση του πρωταθλήματος, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς για την μεγάλη επιτυχία. Συνολικά οι “Ερυθρόλευκοι” είχαν 21 Νίκες – 1 Ισοπαλία – 4 ήττες στη φετινή σεζόν, πετυχαίνοντας αυτό που ζητούσαν, δηλαδή το τρόπαιο του πρωταθλήματος.Η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό ήρθε το γκολ με τον Χαραλαμπόγλου, ύστερα από ασίστ του Παπακανέλλου.
Στο 16ο λεπτό ο Παπακανέλλος γύρισε στον Κωστούλα, αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξαν οι αμυντικοι του Βόλου. Τελικά το γκολ ήρθε δυο λεπτά αργότερα . Ο Αρσενίδης βρήκε τον Κωστούλα και με πλασέ έκανε το 0-2.
Στο 27ο λεπτό ο Παπακανέλλος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 3-0, που "κλείδωσε" τη νίκη των φιλοξενούμενων.
Το τελικό 4-0 ήρθε για τον Ολυμπιακό με τον Καλογερόπουλο, στο 92ο της αναμέτρησης, που έδωσε το πρωτάθλημα στους φιλοξενούμενους.
Μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε χαμένο πέναλτι με τον Καλογερόπουλο στο 66ο λεπτό, πριν έρθει το γκολ του. Από την πλευρά του ο Βόλος εμφανίστηκε ανταγωνιστικός στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας ευκαιρίες. Ειδικά με τον Στεργίου, που έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα του. Στο 72ο λεπτο ο Νταιλάνι είχε καλή στιγμή, που έφυγε οριάκα άουτ.
Ολυμπιακός: Παπαδούδης, Αρσενίδης, Ρέτσος, Καλογερόπουλος, Κ. Κωστούλας, Φρέρης, Κουτσογούλας, Μουζακίτης, Χαραλαμπόγλου, Παπακανέλλος, Χ. Κωστούλας.
Αλλαγές: Σταρόπουλος, Πατήρας, Μοίρας, Πρεκατές

Δεν υπάρχουν σχόλια: