Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Στο τραπέζι του Θρύλου ο Πεϊσότο για τον πάγκο


Η απόφαση είναι ειλημμένη. Οι διαδικασίες για την πρόσληψη του νέου προπονητή έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών και των συναντήσεων με τους τεχνικούς που έχουν ξεχωρίσει από τη διοίκηση, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να έχει ίδια άποψη για όλους τους υποψηφίους και για αυτόν τον λόγο είναι δεδομένο ότι θα συναντηθεί μαζί τους πριν πάρει την οριστική του απόφαση για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός. Ο προπονητής που θα αναλάβει να χτίσει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν. Κάτι εξάλλου που φαίνεται και από τις κινήσεις που γίνονται έως τώρα. Δεν είναι μυστικό ότι ο Τζενάρο Γκατούζο, για παράδειγμα, αποτελεί μία σοβαρή λύση για τους Πειραιώτες. Όπως δεν είναι μυστικό ότι ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Άλφρεντ Σρέντερ, έγιναν συζητήσεις μαζί του, ο Ολλανδός ανέλυσε το πλάνο του και τις σκέψεις του για το πώς θα ήθελε να εργαστεί και προσεχώς πως θα υπάρξουν αποφάσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλο αυτό το διάστημα στα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού έχουν φτάσει μία σειρά από ονόματα πιθανών προπονητής των ερυθρολεύκων. Για παράδειγμα υπάρχει πληροφορία ότι στους ερυθρόλευκους έχει προταθεί και είναι στη λίστα το όνομα του 42χρονου τεχνικού της Πάκος Φερέιρα, Σέζαρ Πεϊσότο. Ο νεαρός τεχνικός και παλαίμαχος διεθνής Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έχει ξεκινήσει την προπονητική του πορεία εδώ και σχεδόν έξι χρόνια. 

Ο Σέζαρ Πεϊσότο, αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα προπονητικά project της πορτογαλικής σχολής και παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 42 χρόνων (κλείνει τα 43 τον Μάιο) ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 2019 και σε ηλικία 39 ετών. Ο παλαίμαχος διεθνής μέσος (άλλοτε άσος μεταξύ άλλων των Πόρτο, Μπράγκα και Μπενφίκα) και τωρινός προπονητής της Πάσος Φερέιρα, έχει κάτσει στο παρελθόν και στον πάγκο των Βαρζίμ, Ακαντέμικα, Τσάβες και Μορεϊρένσε. Ο Πεϊσότο, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο ταλαντούχα ονόματα της γενιάς του στην Πορτογαλία, έχει κεντρίσει το βλέμμα των Πειραιωτών, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Πάσος Φερέιρα μέχρι το καλοκαίρι του 2024, οπότε η περίπτωσή του γίνεται λίγο πιο περίπλοκη. Φυσικά, υπενθυμίζεται ότι στη λίστα των εν δυνάμει πρωταθλητών Ελλάδος υπάρχουν, εδώ και καιρό άλλωστε, ουκ ολίγες περίπτωσης προπονητών με την ερυθρόλευκη έρευνα για τον επόμενο οδηγό του πειραϊκού συνόλου να συνεχίζεται εκτενώς, με προσοχή αλλά και υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: