Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Έχει βάλει στο μάτι τον Μπάρτρα


Ο Ολυμπιακός έχει λοκάρει την περίπτωση του Μαρκ Μπάρτρα. Η ανάγκη για στόπερ είναι μεγάλη και τα χρονικά περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν. Τα οικονομικά δεδομένα για την απόκτηση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού, το υψηλό του συμβόλαιο και οι απαιτήσεις που έχει η Τραμπζονσπόρ για την απόκτηση του.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα μεταγραφών. Στόχος του Κορδόν είναι τουλάχιστον τρεις μεταγραφές μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Μόνο έτσι θα έχει κάποιους νέους παίκτες και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην προετοιμασία της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν. Για να συμβεί αυτό, πρέπει οι εξελίξεις να «τρέξουν». Ειδικά για τη θέση του στόπερ, του χαφ και του επιθετικού.

Σε ότι αφορά το κέντρο της άμυνας, ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες στο ρόστερ, όλοι τους όμως είναι συμπληρωματικοί. Με άλλα λόγια, η ανάγκη είναι να έρθει ένας στόπερ ηγέτης. Ένας κεντρικός αμυντικός δηλαδή σαν τον Μαρκ Μπάρτρα. Η θητεία του σε Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ και Μπέτις, το γεγονός ότι είναι 32 ετών, συνθέτουν ένα προφίλ ενός έμπειρου παίκτη, με παραστάσεις υψηλού επιπέδου και μια ισχυρή προσωπικότητα. Ακριβώς αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός.

Ο Μαρκ Μπάρτρα αμείβεται με 1,75 εκατ. ευρώ ετησίως. Η μεταγραφή του από την Μπέτις στην Τραμπζονσπόρ κόστισε λίγο πάνω από ένα εκατ. ευρώ. Δηλαδή ένα ποσό που μπορεί να δώσει και ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει. Κι αυτό παίζει τον ρόλο του είναι η αλήθεια. Επιπρόσθετα, η ομάδα των Μπακασέτα, Κουρμπέλη και Σιώπη επιθυμεί να κάνει ένα οικονομικό συμμάζεμα στα συμβόλαια είναι η αλήθεια. Υπάρχουν στο ρόστερ και πιο ακριβά από αυτό του Ισπανού κεντρικού αμυντικού, ωστόσο ειδικά για στόπερ θέλει να ρίξει το μπάτζετ της. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον σύλλογο της Τραπεζούντας.

Το κασέ του είναι υψηλό για τον Ολυμπιακό. Όχι πως δεν μπορεί να προσεγγίσει τέτοια συμβόλαια. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε, πάνω κάτω, ένα ποσό περίπου σε αυτά τα χρήματα που παίρνει και ο Μπάρτρα. Ο τελευταίος δεν θα έλεγε όχι με ένα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ νετ και με τα μπόνους να φτάνει στα χρήματα που έχει να λάβει και στο συμβόλαιο με την Τραμπζονσπόρ.

Ποιος είναι οι προβληματισμός; Ασφαλώς και το γεγονός πως υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της La Liga και ειδικά της Μπέτις κάνει τα πράγματα δύσκολα. Αλλά δεν είναι και το μόνο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ζωής στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε από εκεί, δεν του αρέσει καθόλου η πόλη και επιθυμεί να αποχωρήσει. Αυτό το… homesick που λένε και οι Άγγλοι για να προσδιορίσουν τη συγκεκριμένη νοσταλγία για τα γνώριμα λημέρια, το είχε εμφανίσει ο Μπάρτρα και όταν είχε πάρει μεταγραφή στη Ντόρτμουντ, για παράδειγμα. Είναι σύνηθες.

Κοινώς, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δείχνει να έχει μια τάση επιστροφής στα πάτρια εδάφη. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το τι απόφαση θα πάρει αυτό το καλοκαίρι. Από την άλλη, η ζωή στην Αθήνα και η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτές στην Τουρκία ή την Γερμανία. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει και το ισπανικό δίδυμο (Κορδόν – Μαρτίνεθ) για να πείσουν τον παίκτη, αλλά και τη δυνατότητα να καλύψει τα «θέλω», παίκτη και Τραμπζονσπόρ. Η ομάδα του Πειραιά παλεύει πολύ την περίπτωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: