Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Τα δεδομένα με τον Κάνααν και τον Πίτερς


Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει ήδη σε δύο σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις, αφού ανακοίνωσε την επιστροφή των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος για τα επόμενα δύο χρόνια και πλέον στρέφει την προσοχή του στις ανανεώσεις και στη διατήρηση του κορμού της περσινής απίθανης ομάδας που δημιούργησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι ερυθρόλευκοι όπως είναι λογικό έχουν σαν προτεραιότητα τις παραμονές των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ, μιας και αυτή του Κώστα Παπανικολάου μοιάζει να είναι με τυπική υπόθεση και από τις δύο πλευρές.

Ο Έλληνας γκαρντ μένει ελεύθερος και είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να μείνει ή όχι, ενώ ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Κινγκς και καλείται να αποφασίσει αν θα ανανεώσει με ηγεμονικό συμβόλαιο στο λιμάνι, ή αν θα ζήσει το… όνειρο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Ολυμπιακός λοιπόν περιμένει αυτές τις δύο υποθέσεις, παράλληλα όμως «τρέχει» και το υπόλοιπο πλάνο του, προκειμένου να είναι έτοιμος σε όλες τις περιπτώσεις. Όπως εκείνη του Γκος δεν έχει σχέση με την παραμονή ή όχι του Σλούκα έτσι και η παραμονή του Κάνααν δεν έχει σχέση με κάποια άλλη υπόθεση.

Ο Αμερικανός γκαρντ κέρδισε πολλούς πόντους στο φινάλε της σεζόν, ο Μπαρτζώκας τον θέλει στην ομάδα και στα αποδυτήρια και ο Κάνααν θα ανανεώσει αυτόματα με τους Πειραιώτες. Ο βραχύσωμος γκαρντ του Ολυμπιακού θα ανανεώσει με την προβλεπόμενη αύξηση για τον δεύτερο χρόνο συνεργασίας, με τους Πειραιώτες να έχουν στο χέρι τους την οψιόν και να καλούνται να την ενεργοποιήσουν πριν από τις 5 Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα, η έτερη περίπτωση που είναι… ανοιχτή από το περσινό ρόστερ είναι αυτή του Άλεκ Πίτερς, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι σαν μπακ απ του Βεζένκοφ και υπέγραψε συμβόλαιο με παρόμοιους όρους με του Κάνααν. Αυτό σημαίνει ότι το αν θα μείνει είναι στο χέρι του Ολυμπιακού και οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως τον θέλουν στο ρόστερ της νέας σεζόν, ειδικά σε περίπτωση παραμονής του Σάσα Βεζένκοφ, προκειμένου να έχει έναν ρόλο ίδιο με τον περσινό.

Ο ίδιος θέλει να μείνει, έχει «κουμπώσει» με την ομάδα σε όλους τους τομείς και του αρέσει και η Αθήνα. Η οριστική απόφαση θα παρθεί, αφού καταλήξει και ο Βεζένκοφ. Πάντως, ακόμη και να μην μείνει στο λιμάνι ο Βούλγαρος φόργουορντ, ο Πίτερς έχει ξανά αρκετές πιθανότητες παραμονής, διότι προσφέρει μερικά χαρακτηριστικά που δύσκολα βρίσκει κανείς στην αγορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: