Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Έμεινε στα... ρηχά ο Ολυμπιακός


Mε αρκετές αλλαγές (στο αρχικό σχήμα) σε σχέση με την ομάδα που παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο με την Ρέιντζερς, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός κόντρα στη Νόριτς και ηττήθηκε με 2-0, στο τελευταίο φιλικό πριν από τις επίσημες ευρωπαϊκές «μάχες». Ντεμπούτο για Φρέιρε. Λίγες μέρες μετά τη νίκη στην Σκωτία κόντρα στη Ρέιντζερς, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Νόριτς στο Carrow Road και επιστρέφει στην Ελλάδα ώστε να μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Ρέιντζερς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός. Ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ραμόν και ο Ροντινέι τα δύο ακραία μπακ ενώ ως στόπερ έπαιξαν οι Ρέτσος και Ντόι. Ο Ιμπόρα μοιράστηκε τη μεσαία γραμμή με τον Μπουχαλάκη και τον Αγκιμπού Καμαρά ενώ Μπιέλ με Βρουσάι έπαιξαν στα δύο άκρα της επίθεσης. Τέλος, στην κορυφή ήταν ο Μασούρας.

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά τη Νόριτς ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε σημαντική φάση μέχρι το 20ο λεπτό, με τον αγγλικό σύλλογο να έχει την πρώτη τελική του ματς στο 11', όταν ο Τζολάκης απομάκρυνε λάθος, ο Σάργκεντ πάτησε περιοχή αλλά το σουτ σταμάτησε στον Έλληνα πορτιέρε.

Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 20'. Συγκεκριμένα, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μακλίν βρήκε χώρο μακριά από την περιοχή, έκανε το σουτ, το οποίο κόντραρε στον Μπουχαλάκη και έτσι ο Τζολάκης δεν κατάφερε να αποκρούσει για το 1-0. Η Νόριτς πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ και είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 26', όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάρα πήγε πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τον Μαρτίνεθ να προχωράει σε δύο αλλαγές στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Αγκιμπού και ο Ανδρούτσος αυτή του Ροντινεί. Η είσοδος του πρώτου ξεκλείδωσε τον Ολυμπιακό επιθετικά, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο ίδιος πήρε την μπάλα, την κουβάλησε μέχρι τα όρια της περιοχής, έδωσε στον Βρουσάι του οποίου το σουτ πήγε άουτ.

Ωστόσο η απάντηση της Νόριτς ήταν άμεση. Συγκεκριμένα στο 49', έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Τζολάκης έκανε κακή έξοδο και ο Σάργκεντ σε κενή εστία έκανε το 2-0 για τον αγγλικό σύλλογο. Στο 60' ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, δίνοντας την ευκαιρία στον Φρέιρε να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα». Ο Αργεντινός πήγε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ρέτσο ενώ ο Καρβάλιο πήρε θέση στη μεσαία γραμμή αντί του Μπουχαλάκη, ο Ελ Αραμπί ως φορ αντί του Μασούρα και ο Μαντί Καμαρά αντί του Βρουσάι, στέλνοντας τον Φορτούνη στα άκρα.

Ο Αργεντινός στόπερ είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 63', όταν πήρε την κεφαλιά στην περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαν. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αρκετά, ωστόσο ο αγγλικός σύλλογος είχε δύο καλές στιγμές με τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Νούνιες στο 88' και στο 90+2' αλλά αμφότερες κατέληξαν άουτ. Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ήττα για τον Ολυμπιακό με 2-0 από τη Νόριτς και πλεόν οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να φουλάρων ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ραμόν, Ντόι (Φρέιρε 60'), Ρέτσος, Ροντινέι (Ανδρούτσος 46'), Ιμπόρα (Χουάνγκ 73'), Μπουχαλάκης (Καρβάλιο 60'), Αγκιμπού (Φορτούνης 46'), Μασούρας (Ελ Αραμπί 60'), Μπιέλ, Βρουσάι (Μ. Καμαρά (60').

Δεν υπάρχουν σχόλια: