Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Αλλάζουν τα δεδομένα με την προσθήκη Ορτέγκα


Η απόκτηση του Ορτέγα ως βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού φέρνει τον Κίνι στη δεξιά πλευρά της άμυνας όπου θα... κοντράρεται αγωνιστικά με τον Ροντινέι. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως ο Ροντινέι είναι στο υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού ο πιο ποιοτικός ακραίος του μπακ (απ' όσους αγωνίζονται αυτό το διάστημα βέβαια). Ο Βραζιλιάνος είναι πιθανώς ο κορυφαίος δεξιός μπακ του Πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 1. 

Ωστόσο από τη στιγμή που ο Κίνι λογιζόταν ως βασικός αριστερός μπακ αν και δεξιοπόδαρος ο Ροντινέι είχε άλλου τύπου δεδομένα στη θέση του καθώς ούτε ο Ανδρούτσος ούτε και ο Βρουσάι έχουν ως φυσική τους θέση αυτή του δεξιού ακραίου αμυντικού. Σε αυτή τη φάση μετά την προσθήκη του Ορτέγα στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ο Κίνι μεταφέρεται από πλευράς αγωνιστικής ιεραρχίας στη δεξιά πλευρά της άμυνας. 

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας άλλος τύπου αγωνιστικός ανταγωνισμός για τη θέση του δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι μπορεί ο Ροντινέι να είναι φουλ επιδραστικός δημιουργικά και επιθετικά, όμως και ο Κίνι δίνει σημαντικές βοήθειες στην πλευρά του. Μάλιστα ο Ισπανός και σκόραρε με τον Ατρόμητο και είχε και συμμετοχή σε φάση άλλου τέρματος των Πειραιωτών (στο 4-0 του Φάληρου).

Στο αμυντικό σκέλος πάντως απέναντι στον Ατρόμητο οι δύο ακραίοι μπακ είχαν εννιά κλεψίματα στο σύνολο. Έξι είχε ο Ροντινέι και τρία ο Κίνι. Για το ματς - ρεβάνς με τη Τσουκαρίτσκι πάντως ο Κίνι έχει συμπληρώσει κάρτες, έχοντας δεχθεί 3 κίτρινες στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: