Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Δυνατή πρεμιέρα για Θρύλο στη Volleyleague


Ποδαρικό στο πρωτάθλημα από τον Θρύλο. Θα μπορούσε να είναι και παιχνίδι Σούπερ Καπ μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του Κυπελλούχου Π.Α.Ο.Κ. αυτό που θα γίνει σήμερα στο ανακαινισμένο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη και κορυφώνει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Volley League 2023-24. Αυτό ήταν το ζευγάρι των τελικών του περσινού πρωταθλήματος και με αυτό το ζευγάρι αρχίζει και το νέο πρωτάθλημα. (17:00, E.Ρ.Τ. HD, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Φραγκάκης).

O Oλυμπιακός προέρχεται από τα δύο νικηφόρα παιχνίδια στην Α φάση του Champions League και για πρώτη φορά εφέτος θα έχει στον πάγκο του τον Αργεντινό προπονητή Ντανιέλ Καστελάνι. Επίσης, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Άλεν Παγένκ θα τιμηθεί ως MVP του πρωταθλήματος 2022-23 πριν αρχίσει η αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έμεινε σχεδόν ίδια από την περσινή σεζόν που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και το πρωτάθλημα. Ενισχύθηκε με τον Δημήτρη Τζούριτς που ήρθε από τη Σύρο και τον Βαγγέλη Βαϊόπουλο που ήρθε από το Ηράκλειο και τον Ο.Φ.Η. Αντίθετα ο Π.Α.Ο.Κ. παρουσιάζει ένα ανανεωμένο ρόστερ και είναι αποφασισμένος να μπει δυνατά στο νέο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Δικεφάλου Γιόσκο Μιλενκόφσκι έχει 9 νέους παίκτες στο ρόστερ μεταξύ αυτών τον Δημοσθένη Λινάρδο που τη σεζόν 2022-23 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Αποκτήθηκαν από το Φοίνικα ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Γιώργος Παπαλεξίου, ενώ οι τρεις νέοι ξένοι είναι ο Καναδός πασαδόρος Μπλανκενάου από την Τουρκουά, ο Βέλγος ακραίος Ρουσό, ο Ολλανδός ακραίος Βαν Γκάρντερεν αλλά και ο ελληνοαυστραλός Σιδηρόπουλος που ήταν στην αυστριακή Αμστετεν. Κλασσική αξία ο Βέλγος διαγώνιος Βαν ντε Ντρις.

Θα είναι το 84ο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 63-20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: