Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Έβαλε στο μάτι και τον Νίκο Γκονζάλες


Μια εξαιρετική περίπτωση από την Πορτογαλία έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Άλβες, που το διάστημα των Χριστουγέννων είχε βρεθεί στην πατρίδα του, καθώς ο Ολυμπιακός ψάχνει για παίκτη που να μπορεί να καλύψει τη θέση στα χαφ. 
Πρόκειται για τον Νίκο Γκονζάλες, διεθνή (με τις μικρές εθνικές) Ισπανό χαφ της Πόρτο, που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής τής Μπαρτσελόνα και στην Ισπανία είχε θητεία και στη Βαλένθια. Το περασμένο καλοκαίρι η Πόρτο είχε δώσει 8,4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τους Μπλαουγκράνα.
Ο 21χρονος άσος, με market value στα 9 εκατ. ευρώ (τον Μάρτη του 2022 είχε φτάσει στα 25 εκατ. ευρώ!), είχε αρχίσει τη σεζόν στους Δράκους ως βασικός, αλλά σταδιακά πέρασε στον πάγκο. Κι αυτό ακριβώς φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πέδρο Άλβες, για να τον φέρει στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού. 
Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η επένδυση που είχε κάνει η Πόρτο το περασμένο καλοκαίρι να αποδομηθεί με προσπάθεια πώλησης τώρα, έξι μήνες μετά. Αλλά ακόμα κι αν προσπαθούσε να τον πουλήσει, η τιμή του θα ήταν ίδια με το περασμένο καλοκαίρι - Άρα απαγορευτική για τον Ολυμπιακό και κάθε ελληνική ομάδα.
Ο Νίκο Γκονζάλες παίζει στις θέσεις 6 και, κυρίως, 8. Με την περίπτωσή του να συνδέεται, ίσως, με πιθανή αποχώρηση του Μαντί Καμαρά από το λιμάνι άμεσα, αν προκύψει πρόταση για την παραχώρησή του έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: