Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Πήρε τη Νίκη και "κλείδωσε" την κορυφή


Με Νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ Γυναικών ο Ολυμπιακός αφού κέρδισε την ομάδα της Λευκάδας με 89-54 στο κλειστό του Μοσχάτου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Ο πρωταθλητής Ελλάδας "καπάρωσε" την πρώτη θέση στην βαθμολογία, αφού υπερτερεί του Παναθηναϊκού στην ισοβαθμία και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό των πλέι οφ, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.
Οι "ερυθρόλευκες" ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και με την ώθηση του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο κατάφεραν να προηγηθούν με 19-4, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, αφού υπέπεσαν σε πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση και έδωσαν το δικαίωμα στις φιλοξενούμενες να ισοφαρίσουν σε 19-19 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί πήρε τάιμ άουτ ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου, Θάνος Νίκλας και κατάφερε να... αφυπνίσει τις παίκτριες του. Οι "ερυθρόλευκες" άρχισαν να... ανεβάζουν στροφές και με αιχμές την Νικολοπούλου και την Βίτολα έφθασαν την διαφορά ακόμη και στους είκοσι πόντους λίγο πριν το ημίχρονο (46-26).
Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις τυπικά γηπεδούχες να δίνουν... σόου στο παρκέ, αλλά με διαφορετικές πρωταγωνίστριες. Η Χριστινάκη με την Κολλάτου, αλλά και η Ουίλιαμς άνοιξαν την ψαλίδα στους 39 πόντους (81-42) στα μέσα της τελευταίας περιόδου.
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 46-28, 67-38, 89-54
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Γουίλιαμς 9(1), Κυριακούδη 2, Σπυριδοπούλου 3(1), Σύρρα 8, Καμπισιούλη, Νικολοπούλου 13(1), Καρλάφτη 9(1), Δίελα 2, Βίτολα 15(1), Χριστινάκη 16, Κολλάτου 8, Τόμπιν 4
Θάνος Νίκλας: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη σοβαρότητα που έδειξαν στο παιχνίδι. Υπάρχουν κάποιες απουσίες που επιθετικά μας έχουν χαλάσει το ρυθμό. Παρόλα αυτά, είναι μικρά τα διαστήματα αυτά, θα προσπαθήσουμε να τα εκμηδενίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τελειώσαμε με το πλεονέκτημα έδρας, κάτι πολύ σημαντικό. Βγήκαμε πρώτοι στην κανονική περίοδο, συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη δουλειά που έχουν κάνει έως τώρα. Ξεκινάνε τα πλέι οφ. Θέλουμε έξτρα δουλειά, έξτρα συγκέντρωση. Έχουμε την ποιότητα, δουλεύουμε πολύ και μπορούμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει. Το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: