Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Μονόδρομος η νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια


"Τελικός" είναι για τον Ολυμπιακό το αποψινό ραντεβού με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (20.30, Cosmote Sport 1 HD). Επανέναρξη στα playoffs της Super League, λοιπόν, μετά τη διακοπή τριών εβδομάδων για τις εθνικές, με σπουδαίο ντέρμπι στην OPAP Arena. 

Για τους «ερυθρόλευκους» η νίκη στο ντέρμπι αποτελεί μονόδρομο. Κι αυτό διότι σε περίπτωση ήττας θα μείνουν στο -8 από την κορυφή, έχοντας και άλλες δύο ομάδες από πάνω τους για να κυνηγούν. Τελείως αντιφατικά τα αποτελέσματα, άρα και τα συναισθήματά τους, με τα οποία πήγαν στη διακοπή. Από τη μία, η εντός έδρας βαριά ήττα (1-3) στο ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, όμως, τέσσερις μέρες αργότερα πέτυχαν την ιστορική ανατροπή (1-6) στην Τόπολα επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φενέρμπαχτσε (11 και 18 Απρίλη). Μεγάλος τους στόχος, φυσικά, να βρεθούν εκ νέου στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena, στον τελικό της τρίτη τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, υπήρξε το απρόοπτο με τον Όρτα. Ο Πορτογάλος χαφ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προπόνηση της Παρασκευής (29/3), δοκίμασε να μπει το Σάββατο (30/3), αλλά δεν κατάφερε να βγάλει το πρόγραμμα και ως εκ τούτου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον έκοψε από την αποστολή. Σ' αυτήν δεν βρίσκεται τελικά ούτε ο Αλεξανδρόπουλος, ενώ αντίθετα συμπεριλήφθηκαν οι Καρβάλιο και Ζέλσον Μαρτίνς.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι πήγαν στη διακοπή όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (στο +2 από τον ΠΑΟΚ, στο +3 από τον Παναθηναϊκό και στο +5 από τον Ολυμπιακό). Εκεί όπου επανήλθαν μετά την επιτυχία (0-4) στην έδρα της Λαμίας στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών τους. Αγωνιστικά, ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στην ευχάριστη -και πρωτόγνωρη για φέτος- κατάσταση να βρίσκει όλο το ρόστερ στη διάθεσή του.

Στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 στην OPAP Arena, ενώ στον δεύτερο η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

A' Βοηθός: Ματέι Ζούνιτς (Σλοβενία)

Β' Βοηθός: Μάνουελ Βιντάλι (Σλοβενία)

4ος διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδα)

VAR: Νέιτς Καϊτάζοβιτς (Σλοβένία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: