Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Με τον κόσμο στο πλευρό του


Η μεγαλύτερη ώρα -μέχρι την επόμενη- είναι τώρα για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Μπαρτσελόνα (21:30, NovaSports Prime) στο ΣΕΦ για το τρίτο παιχνίδι της σειράς των playoffs της Euroleague και με τη σειρά στο 1-1 θέλουν τη νίκη που θα τους βάλει σε ρόλο οδηγού για το εισιτήριο του Final 4. Η παρουσία των Πειραιωτών στη Βαρκελώνη μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρότι ξεκίνησε με μειονέκτημα έδρας, κατάφερε να κάνει το break από το πρώτο, κιόλας, ματς νικώντας με 77-75, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκος και Κάαναν. Το δεύτερο παιχνίδι δεν εξελίχθηκε καλά για τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, που πλήρωσαν το κακό πρώτο και τελευταίο δεκάλεπτο, γνωρίζοντας την ήττα με 77-69, που έφερε τη σειρά σε απόλυτη ισορροπία. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε, αφού είναι στο χέρι του να καθαρίσει τη σειρά στο σπίτι του, το ΣΕΦ που αναμένεται να είναι κατάμεστο, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» για πρόκριση σε τρίτο συνεχόμενο Final 4.

Προκειμένου να φτάσουν για τρίτη διαδοχική φορά στο φάιναλ φορ, οι «ερυθρόλευκοι» θα στηριχθούν στην καλή άμυνά τους, η οποία τους επιτρέπει να κάνουν κατά μέσο όρο 7.1 κλεψίματα στην εφετινή Euroleague, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη της διοργάνωσης πίσω από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα έχει εκ νέου στη διάθεσή του τον Κώστα Παπανικολάου, καθώς ο αρχηγός απουσίασε από τους πρώτους δύο αγώνες της σειράς, λόγω ίωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 (24/04) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 75-77

Game 2 (26/04) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 77-69

Game 3 (30/04, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Game 4 (02/05, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Game 5 (αν χρειαστεί 08/05) Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: