Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Έκανε περίπατο με τη Λαμία

Βγάζοντας φωτιές στην επίθεση και με πολύ καλή λειτουργία του μπλοκ και της άμυνας, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Λαμία να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 ανδρών.
Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν πρώτο σκόρερ τον Ιβάν Μίλκοβιτς (16 π.), ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι από τον πρώτο ως τον τελευταίο πόντο και χρειάζονται μία ακόμη νίκη επί της Λαμίας για να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά.
Τα σετ: 25-16, 25-12, 25-17
Ολυμπιακός (Κρίστιανσον): Ριβέρα 3, Σουλτανόπουλος 4, Κουρνέτας, Τζούριτς 12, Μίλκοβιτς 16, Ούρναουτ 12, Παπαδημητρίου(λ., 45%), Χριστοφιδέλης 4, Τσέργας, Καριπίδης 1, Ρουμελιώτης 1
Λαμία(Ανδρεόπουλος): Γκάτιν 13, Μηνούδης 2, Βιαφαρά 4, Κρέτσης, Κιόσης 1, Μορένο 7, Γκαρας(λ., 62%), Τσακιρόπουλος 2, Παπαθωμόπουλος, Κυριακίδης
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη και τη συνολική απόδοση της ομάδας, ο Αντερς Κρίστιανσον δήλωσε: «Νικήσαμε εύκολα γιατί με τη δική μας απόδοση κάναμε εύκολο το παιχνίδι. Η ομάδα με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους ξαναβρίσκει τον καλό της αγωνιστικό ρυθμό και σε κάθε αγώνα θα παρουσιάζεται και καλύτερη.»Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Ιβάν Μίλκοβιτς είπε: «Παίξαμε πολύ καλά σήμερα και κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό το παιχνίδι ήταν μόνο η αρχή αλλά είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Ακολουθεί ο τελικός με τον Παναθηναϊκό και εκεί στρέφουμε την προσοχή μας. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν δυνατό αντίπαλο αλλά τα πάντα, όπως σε όλους τους αγώνες, εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση.»
Ο Δημήτρης Τζούριτς τόνισε: «Η ομάδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της. Να μην αφήσουμε τη Λαμία να μας δημιουργήσει προβλήματα. Τα καταφέραμε και πετύχαμε την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειαζόμαστε για αν προκριθούμε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Τώρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και αγωνιστικά και ψυχολογικά για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Το μόνο που εύχομαι είναι να μην έχουμε μέχρι το τέλος της περιόδου άλλους τραυματισμούς.»
*Ο Τομ Χοφ αν και ήταν στην αποστολή δεν χρησιμοποιήθηκε προληπτικά λόγω μικροενοχλήσεων στο γόνατο.
*Την Τρίτη ξεκινά η προετοιμασία για τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί το Σάββατο(4/4).

Δεν υπάρχουν σχόλια: