Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Στο Βερολίνο μέσω Μαδρίτης

Πετάει για το Βερολίνο ο Θρύλος. Μια νίκη χρειάζεται ακόμη η αρμάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα (1-3 Μαϊου). Κι όπως έχει αποδείξει το τελευταίο διάστημα αυτή η ομάδα έχει την ικανότητα και την εμπειρία να πάρει ένα ματσάκι στο "Βισταλέγκρε" και να επιστρέψει από τη Μαδρίτη με την πρόκριση.
Χθες, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα (ειδικότερα όταν η Ρεάλ μείωσε σε 70-69 στο τελευταίο τρίλεπτο). Με βασικό όπλο του την άμυνα, ο Θρύλος κατάφερε να ζευγαρώσει τις επιτυχίες του και να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας. Κάτι που δεν κατάφεραν η Μπαρτσελόνα την Τρίτη με αντίπαλο την Ταού και ο Παναθηναϊκός χθες που την πάτησε από τη Σιένα.
Κορυφαίοι των "ερυθρολεύκων" ήταν οι Λιν Γκριρ (21π, 6/6β, 3/6τρ.) και Γιώργος Πρίντεζης (18π, 9/11δ, 6ρ).
Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο που στην ουσία τους έδωσε προβάδισμα στο σκορ (61-51).
Καταλυτική η παρουσία του Νίκολα Βούιτσιτς σε άμυνα και επίθεση (14π, 3ασ), ενώ μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του και ο αρχηγός Θοδωρής Παπαλουκάς (12π, 2/3τρ, 4ασ).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Έρτσεγκ (Κροατία), Ρόκα (Πολωνία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12 (2), Τσίλντρες 2, Βούισιτς 14, Μπουρούσης 9 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 21 (3), Βασιλόπουλος 3 (1), Πρίντεζης 18, Ερτσεγκ, Πάργκο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Ουίνστον 2, Ρέγιες 23, Βαν Ντεν Σπίγκελ 1, Μουμπρού 4, Ερβέλ 6, Μάσεϊ 4, Μπούλοκ 22 (3), Λουλ 5 (1), Λόπεθ 4, Τόμας 2.


Δεν υπάρχουν σχόλια: