Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Θρύλου





Επί τάπητος θα τεθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, με πρώτο και καλύτερο την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ο "Τσιγκούρι" φαίνεται ότι το πήρε απόφαση και θα συνεχίσει στον Ρέντη για ακόμη ένα χρόνο και βλέπουμε… Το ίδιο αποφάσισε και ο Σωκράτης Κόκκαλης που έκρινε ότι η περίοδος δεν είναι κατάλληλη για πειράματα, αφού νέος αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ θα προκαλέσει κραχ στο ταμείο της ΠΑΕ. Στο Πασαλιμάνι κατάλαβαν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό από κάθε άποψη και προσπαθούν να κινηθούν στα σίγουρα σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από τον προπονητή. Ο Βαλβέρδε το έκανε το αγροτικό του με σχετική επιτυχία και θα συνεχίσει, αφού αν δεν μείνει, μέχρι ο διάδοχος να μάθει τα κατατόπια το πουλάκι της Ευρώπης μπορεί να έχει πετάξει μακριά.
Η αντίστροφη μέτρηση για το σημερινό ραντεβού έχει ήδη αρχίσει… Ο πρόεδρος πήρε μαζί του στην Αμερική όλα όσα του είπαν "φίλοι" και "εχθροί" του Ισπανού, τα έριξε στο "σκληρό δίσκο" του μυαλού του και αποφάσισε να του δώσει άλλη μία ευκαιρία, ώστε να μη γίνει φέτος ό,τι και πέρυσι, όπου όλα ξεκίνησαν ουσιαστικά από την αρχή.
Από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η ανανέωση της συνεργασίας συλλόγου και προπονητή, θα πάρουν σειρά τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα που δεν είναι και λίγα. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν τα ραντεβού με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι… Τζόλε και Ντάρκο θα γράψουν στις αρχές του Μάη τον επίλογο στη μεγάλη καριέρα τους και θα πρέπει να αντικατασταθούν αν όχι επάξια, τουλάχιστον στοιχειωδώς…
Άντζας και Πατσατζόγλου είναι με το ένα πόδι στον Πειραιά και με το άλλο ο ένας στη Δράμα και ο άλλος στο εξωτερικό. Ντομί και Ζεβλάκοφ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα δεχθούν να μείνουν με λιγότερα λεφτά. Αν βρουν καλύτερη πρόταση, θα πουν… χαίρεται χωρίς να το πολυσκεφτούν. Στα 30+ αμφότεροι θα κοιτάξουν να γεμίσουν την τσέπη κι όχι τη… δόξα με το αν πάρουν και του χρόνου το πρωτάθλημα. Σίγουροι ότι θα ανανεώσουν είναι μόνο ο Νικοπολίδης με τον Μενδρινό…
Ο Λεντέσμα γυρίζει τέλος Ιουνίου όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τη Σαν Λορέντζο, ενώ για τον Λέτο και τον Νταρμπισάιρ κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τους κρατήσει δανεικούς. Άρα αν κάποιος επιχειρήσει να τους αγοράσει, οι Ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν και μεγάλη τύχη να τους διατηρήσουν στο δυναμικό τους για ακόμη ένα χρόνο.
Kι όλα αυτά την ώρα που στον Πολυμετοχικό μπορεί να σφάζονται, αλλά έχουν… μαρούλι να σπρώξουν και πολύ μάλιστα. Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση, ούτε δυνατότητα να σταματήσουν οι προωθητικές ενέργειες για την επόμενη περίοδο, λόγω του τελικού του Κυπέλλου.
Η υπόθεση Βαλβέρδε είναι σημαντική, αλλά δεν αποτελεί παρά την κορυφή του βουνού. Τα προβλήματα θα αρχίσουν όταν ξεκινήσει η κάθοδος προς τους πρόποδες, όπου οι κινήσεις θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και με μηδενικό ρίσκο, αλλιώς η πτώση θα είναι εκκωφαντική. Απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί σε όλα τα μέτωπα για να ξεπεραστούν οι διαδοχικοί σκόπελοι χωρίς απώλειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: