Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού

Ο αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο είναι εδώ... Χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση και με εμφανή τα σημάδια κούρασης από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Μλάντοστ για την Ευρωλίγκα λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, οι πολίστες του Θρύλου πρόσθεσαν στην πλούσια συλλογή τους ένα ακόμη Κύπελλο, το τέταρτο συνεχόμενο (2006, 2007, 2008, 2009) και έφθασαν τον Εθνικό στην σχετική λίστα με τις κατακτήσεις τροπαίων στον θεσμό καθώς και οι "μπλε" του Πειραιά μετρούν 12 συνολικά.
Ο Ολυμπιακός απέδειξε στην Πτολεμαϊδα πως παραμένει με διαφορά η καλύτερη, η ποιοτικότερη και η πιό δυνατή ομάδα στην Ελλάδα. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (8-4) στον ημιτελικό, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και οι συμπαίκτες του απέδειξαν την ανωτερότητα τους στη πισίνα επί του Πανιωνίου (9-6) στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (12/4) και σήκωσαν ακόμη μια κούπα.


O αρχηγός Θοδωρής Χατζηθεοδώρου έφτασε τις 23 κατακτήσεις τίτλων όσους και ο Δημήτρης Κραβαρίτης που είναι πλέον βοηθός προπονητή.
Το κύπελλο Ελλάδας στο πόλο ανδρών είναι ο τέταρτος φετινός τίτλος για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ καθώς έχουν προηγηθεί οι κατακτήσεις του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών και του πρωταθλήματος πινκ-πονκ Α1 γυναικών.

Πολυτιμότερος παίκτης του 10ου Φάιναλ Φορ, μετά από σχετική ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου, αναδείχθηκε ο Σλόμπονταν Νίκιτς του Ολυμπιακού με 17 ψήφους.
Καλύτερος τερματοφύλακας ο Νίκος Δεληγιάννης του Ολυμπιακού με 10 ψήφους.
Στην Πτολεμαϊδα ταξίδεψαν αυθημερόν για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Γιάννης Συγγελίδης, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Γλου, ο Γεν. Γραμματέας, Γιάννης Λάμπρου και ο Ταμίας, Στέλιος Κούβαρης.
sgavrilos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: