Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Πέρασε και από το Ελληνικό

Δύο νίκες στα τρία παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου χρειάζεται, πλέον, ο Ολυμπιακός προκειμένου να κόψει πρώτος το νήμα και να εξασφαλίσει πλέονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Την επόμενη εβδομάδα ο Θρύλος φιλοξενεί τα Τρίκαλα και την τελευταία αγωνιστική το Μαρούσι, ενώ ενδιάμεσα θα φιλοξενηθεί από τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη.
Με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έφυγε νικήτρια από το «Ελληνικό» απέναντι στον Πανιώνιο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιν Γκριρ με δύο εύστοχες βολές (84-86), ενώ στη συνέχεια ο Μάιλς αστόχησε σε προσπάθεια για δίποντο.
Το παιχνίδι από την αρχή ήταν πολύ δυνατό και φάνηκε η κούραση των «ερυθρόλευκων» από τα συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και κυρίως η ψυχική κούραση. Σιγά, σιγά όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν τον καλό τους εαυτό και δυο φορές που βρέθηκαν να χάνουν με εφτά πόντους έφεραν τα πάνω, κάτω και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη που τους διατηρεί μόνους πρώτους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-38, 63-63, 84-86
Πανιώνιος (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 4, Ζορόσκι 25 (4), Γεωργαλής, Καλαμπόκης 20 (2), Μάιλς 8, Ραΐτσεβιτς 3 (1), Μίτσοβ 4, Ντικούδης 15 (1), Γιαννούλης 5.
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Πελεκάνος, Τσίλντρες 10, Τεόντοσιτς 4 (1), Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 27 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 14 (2), Πρίντεζης 15, Βασιλόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: