Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Έτοιμοι να δώσουν τα χέρια

Σε λιγότερο από μισή ώρα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη με τον προπονητή της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Και όλα δείχνουν πως θα προκύψει συμφωνία.
Οι δύο άνδρες είναι αποφασισμένοι να προβούν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις, αφού αναγνωρίζουν ότι η μεταξύ τους χημεία είναι εξαιρετική και μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για το καλό του Ολυμπιακού. Η κουβέντα θα επικεντρωθεί σε δύο βασικά σημεία τα οποία έχουν να κάνουν με το συμβόλαιο του Ισπανού αρχικά και εν συνεχεία το μεταγραφικό μπάτζετ ενόψει του καλοκαιριού.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης σε πρώτο πλάνο είχε προτείνει στον Ερνέστο Βαλβέρδε διετές κλειστό συμβόλαιο, ωστόσο ο Βάσκος δεν έδειχνε και τόσο “ζεστός”, αφού προβληματίζεται από το γεγονός ότι η οικογένεια του μένει στο Μπιλμπάο και δεν σκέφτεται να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό η λύση θα είναι κάπου στην μέση, αφού ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων θα κάνει πρόταση για 1+1 χρόνια και όπως όλα δείχνουν ο 45χρονος προπονητής θα την αποδεχτεί.
Το δεύτερο καθοριστικό σκέλος για την επίτευξη της συμφωνίας είναι ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου και συγκεκριμένα ποιο θα είναι το μπάτζετ των μεταγραφών.
Όπως έχει διαρρεύσει ο Ολυμπιακός σκέφτεται ενόψει καλοκαιριού να κάνει ένα μεγάλο μπαμ με την απόκτηση ενός επιθετικού και από κει και πέρα θα προχωρήσει σε κάποιες προσθήκες σε θέσεις που θα κριθούν απαραίτητες, αλλά με σαφώς χαμηλότερους οικονομικούς προσανατολισμούς.
Σημαντικό ρόλο, βέβαια, αναμένεται να παίξει και το αν κατορθώσουν οι νταμπλούχοι και διατηρήσουν στο ρόστερ τους, τους Σεμπαστιάν Λέτο και Ματ Ντάρμπισιρ με την μορφή δανεισμού, αλλά και τον Παρασκευά Άντζα, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.
sgavrilos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: