Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

MVP ο Γιάννης Μπουρούσης

And the Oscar goes to... Γιάννης Μπουρούσης. Ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 23ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που έλαβαν μέρος στην σχετική ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ.
Ο "Μπού" σημείωσε 27 πόντους και μάζεψε 13 ριμπάουντ οδηγώντας σε νίκη την ομάδα του επί του Πανιωνίου με 86-84 και συγκέντρωσε 86 βαθμούς, έναντι 76 του Ίστβαν Νέμεθ της ΑΕΚ και 54 του Πρόδρομου Νικολαΐδη.
"Εδώ που φτάσαμε αν κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας (Τρίκαλα, Μαρούσι), η πρώτη θέση είναι δικιά μας. Για αυτό παλεύαμε από την αρχή της χρονιάς και είναι σημαντικό να κλειδώσουμε την πρώτη θέση χωρίς πίεση. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παρουσιαστήκαμε 100% συγκεντρωμένοι. Νομίζω ότι μπήκαμε χωρίς πρόθεση στο παιχνίδι και την νοοτροπία του αντιπάλου και αυτό ήταν κακό για μας. Σε μερικές φάσεις, δείξαμε χαρακτήρα μικρής ομάδας! Τέλος πάντων, τέλος καλά, όλα καλά. Μπήκαμε κακώς στο τρυπάκι να… ακολουθήσουμε τον Πανιώνιο που ασχολούνταν όλη την ώρα με τους διαιτητές. Μετράει, όμως, ότι κερδίσαμε".
Για το καθαρό μυαλό φέτος στις κρίσιμες στιγμές: "Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους προπονητές και άλλους παίκτες, όχι την ομάδα που υπάρχει φέτος. Ίσως για αυτό να μην κερδίζαμε τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες, κάτι που τώρα το καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να το συνεχίσουμε, όμως και να παίρνουμε νίκες, ακόμα και αν δεν είμαστε σε καλή μέρα".
Για το πρώτο πλεονέκτημα έδρας: "Είπα ότι για αυτό παλεύουμε όλη την χρονιά. Όταν τελειώσει η κανονική περίοδος με το καλό και μπούμε στα πλέι οφ, πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό που θα έχουμε κερδίσει. Είναι σημαντικό να παίζεις τα μεγάλα ματς στην έδρα σου. Να κάνουμε αυτό που πρέπει στα πλέι οφ, ακόμα και αν χρειαστούν πέντε παιχνίδια".
Για τη δική του άνοδο: "Από την αρχή της χρονιάς θέλω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος σε όλα τα παιχνίδια και να προσφέρω στον Ολυμπιακό. Ακόμα και αν δεν παίζω εγώ καλά, το θέμα είναι να παίζουν άλλοι συμπαίκτες μου και να παίρνουμε τις νίκες".
Αν σκέφτηκε τον ημιτελικό την ώρα του αγώνα: "Δεν το σκέφτηκα ούτε μια φορά. Ο ημιτελικός στην Ευρωλίγκα είναι ένα ματς που πρέπει να μας απασχολήσει την κατάλληλη στιγμή, στο άμεσο μέλλον και ακόμα είναι νωρίς. Τώρα, κοιτάμε να τελειώσουμε την κανονική περίοδο όπως πρέπει και έχουμε χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε για το Βερολίνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: