Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ντούντου μέχρι το 2.013

Μεταγραφική περίοδος είναι αυτή που διανύουμε και ο Ολυμπιακός φρόντισε να κάνει την πρώτη... εσωτερική. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν "δένουν" τον Ντουντού Σεαρένσε στο λιμάνι για τα επόμενα τέσσερα περίπου χρόνια, κάτι που σημαίνει πως ο Βραζιλιάνος έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στον Θρύλο. Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει πλέον ρήτρα της τάξεως των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, άρα σε περίπτωση πώλησης, ο Θρύλος θα έχει τη δυνατότητα να γεμίσει τα ταμεία του και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό που μας νοιάζει βέβαια, είναι πως η ομάδα δεσμεύει ένα από τα καλύτερα φετινά της εργαλεία και το σίγουρο είναι πως όλοι θα βγουν κερδισμένοι. Οι δύο πλευρές, είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους, η οποία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα, μετά και την ανακοίνωση της ΠΑΕ.
Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα προπονητής στην ομάδα μας, αλλά τουλάχιστον οι ιθύνοντες φροντίζουν να κρατούν αυτούς που έχουν προσφέρει και αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να πει φέτος τίποτα για τον Ντουντού, που όχι μόνο έπαιξε στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του Θρύλου, όχι μόνο ταξίδεψε έως το Βιετνάμ για το περίφημο αυτό φιλικό, αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο παθιασμένους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον πανηγυρισμό του στο 2-2 με την ΑΕΚ στον τελικό, αλλά και τις μονομαχίες που έδινε σε κάθε αγώνα, με τους διάφορους κατσέρ των άλλων ομάδων.
Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, ποτέ δεν είπε κουβέντα για κούραση, ενώ είναι αυτός που απέχει μακράν από το δεύτερο στα λεπτά συμμετοχής. Κι όμως, το στόμα του το είχε πάντα κλειστό, δεν παραπονέθηκε ποτέ ούτε για κούραση ούτε για τον τρόπο που παίζει η ομάδα, άρα ήταν απόλυτο φυσιολογικό να "δεθεί" με τον Θρύλο, έως το 2013. Γιατί όπως και να το κάνουμε, οι αξίες αναγνωρίζονται. Ο Ντουντού λοιπόν παραμένει στο λιμάνι της καρδιάς του έως το 2013, για τέσσερα ακόμα χρόνια δηλαδή, ενώ η ρήτρα σε περίπτωση που τον θελήσει κάποια ομάδα, ανέρχεται στα 8.5 εκατομμύρια ευρώ.
Άρα, δύο είναι τα καλά για τον Θρύλο. Αφενός κρατά τον καλύτερο παίκτη στο ρόστερ του από πλευράς σταθερότητας και αφετέρου θα γεμίσουν τα ταμεία του συλλόγου σε περίπτωση που πουληθεί κάποια στιγμή. Καλύτερα λοιπόν που έγινε αυτή η κίνηση, αφού ο Θρύλος καλά κάνει και κοιτά βέβαια τι μεταγραφές πρέπει να γίνουν, αλλά καλύτερα που τίμησε το "σπίτι" του, για να μην τον πλακώσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ
"Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ντουντού Σεαρένσε, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. Στο νέο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή περιλαμβάνεται ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 8,5 εκατομμυρίων Ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: