Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Υποδοχή πρωταθλητών στο Ανόϊ

Ενθουσιώδη υποδοχή είχε η αποστολή του Ολυμπιακού κατά την άφιξή της στο Ανόϊ, μετά από περίπου 13 ώρες πτήσης. Τους ερυθρόλευκους υποδέχτηκε ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βιετνάμ Πλάτων Αλέξης Χατζημιχάλης μαζί με ανθρώπους από την ελληνική πρεσβεία, ενώ οι τοπικές Αρχές είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή με τοπικές μπάντες για το καλωσόρισμα των ερυθρολεύκων. Επίσης, κοπέλες με παραδοσιακές ενδυμασίες ανέμιζαν μια σημαία του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που ακούγονταν ο "ερυθρόλευκος" ύμνος!
Στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού υπάρχει ένα γεύμα που παραθέτουν από κοινού η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βιετνάμ και η ελληνική πρεσβεία, στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι "ερυθρόλευκοι" αλλά και μια επίσκεψη σε αξιοθέατα του Ανόι. Αύριο (13/5), ο Ολυμπιακός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο Ho Chi Minh City, με τον οποίο θα μιλήσουν για ποδόσφαιρο. Επίσης, θα υπάρξει προπόνηση στο "My Dinh National Stadium", χωρητικότητας 40.000 θέσεων, που είναι η έδρα της εθνικής Βιετνάμ. Εκεί θα διεξαχθεί την Πέμπτη (14/5, 15:30) το φιλικό.
Νωρίτερα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε συνέντευξη Τύπου για την φιλική αναμέτρηση: "Ο,τι έγινε, έγινε. Δεν θέλω να ξανασυζητήσουμε αυτό το θέμα. Είμαστε εδώ για ένα φιλικό παιχνίδι. Ο,τι έγινε, έγινε. Δεν θέλω να ξανασυζητήσουμε αυτό το θέμα. Μας απασχολεί, πλέον, το φιλικό και θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο που θα έρθει να δει τον αγώνα".
Ο Ισπανός εξήγησε στους Βιετναμέζους δημοσιογράφους. τους λόγους για τους οποίους λείπουν βασικοί παίκτες από την αποστολή, ενώ εκδήλωσε τις πρώτες του εντυπώσεις από την πρωτεύουσα του Βιετνάμ: "Όταν ήμουν στην Αθήνα μιλούσα για την κίνηση, αλλά αν τη συγκρίνω με αυτό που είδα εδώ, δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα".
To παρών έδωσε και ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος δήλωσε: "Είναι λογικό ότι μόνοι μας δύσκολα θα ερχόμασταν ποτέ στο Βιετνάμ. Τώρα είμαστε με τον Ολυμπιακό εδώ και είναι μια εμπειρία ζωής. Αυτό που θα ζήσουμε είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει".Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει από το Βιετνάμ το απόγευμα της Παρασκευής (15/5) και αναμένεται στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/5).

Δεν υπάρχουν σχόλια: